Højt profileret tv-vært fyret fra DR

Studieværten Anja Bo, der her ses sammen med Lars Løkke Rasmussen, er onsdag blevet fyret af DR. 101 medarbejdere har onsdag fået besked om, at de ikke længere har et job i DR. Endvidere har DR indgået en aftale med yderligere 49 medarbejdere om frivillige fratrædelser i forbindelse med spareplanen. Foto: RASMUS FLINDT PEDERSEN/POLFOTO
Udgivet Opdateret

Den voldsomme fyringsrunde hos Danmarks Radio har kostet Deadline og DR 2 Morgen-værten Anja Bo jobbet.

DR2-profilen Anja Bo er indtil videre et af de højest profilerede navne på den voksende liste over fyringer i DR Byen.

Siden 2007 har Anja Bo arbejdet for DR, men nu bekræfter hun, at hun er blandt de op mod 200 ansatte i DR, der må finde sig et andet job.

– Jeg kan bekræfte, at det er rigtigt. Jeg er blevet fyret, siger Anja Bo til bt.dk, men har ikke lyst til at kommentere sin fyring yderligere.

Prikkerunden i DR gik i gang onsdag klokken ni, hvor de første medarbejdere blev kaldt til samtale omkring deres afskedigelser.

DR Nyheder, hvor Anja Bos navn nu er fortid, er blevet ramt af 15 fyringer, mens syv har søgt og fået godkendt en frivillig fratrædelse. En række medarbejdere er desuden blevet omplaceret.

I alt havde 101 medarbejdere tidligt onsdag eftermiddag fået besked om, at de skulle forlade deres job.

Fyringsrunden omfatter ifølge DR’s direktion mellem 175 til 200 ansatte. Det sker som led i den spareplan, som skal frigive 161 millioner kroner.

Besparelserne er en konsekvens af, at forligspartierne i det seneste medieforlig på Christiansborg ønsker kraftige effektiviseringer og øget digital omstilling.

Newspaq

Powered by Labrador CMS