Hundredevis bliver tilbudt tjek for frygtet sygdom efter sygehusets forfærdelige opdagelse

Fra Regionshospitalets side håber man, at de mange mennesker vil tage imod tilbuddet.

De mange personer får mulighed for at afgive en blodprøve, der vil vise, omd e er smittede. Arkivfoto.
Udgivet Opdateret

Fire værtshuses 200 stamgæster fra Viborg-området har modtaget en opfordring fra Regionshospitalet i Viborg om at blive undersøgt for den farlige sygdom tuberkulose. Det skriver Viborg Stifts Folkeblad.

Sundhed.dkskriver, at tuberkulose kan udvikle sig til alvorlig lungebetændelse eller sprede sig til andre organer. Sker det, skal man behandles intensivt på sygehuset, og sygdommen kan behandles , men det er vigtigt, at man bliver behandlet, hvis man er ramt.

Viborg Stifts Folkeblad skriver, at de 200 personer er udvalgt, efter at to personer fra Viborgs værtshusmiljø har fået konstateret tuberkulose. De to personer modtager nu behandling, og fra hospitalets side håber man, at de 200 personer tager imod tilbuddet.

– Det er vigtigt at understrege, at risikoen for at blive smittet et meget lille. Derfor regner vi heller ikke med, at ret mange andre er smittet med lungesygdommen. Men når to personer inden for et forholdsvis lille geografisk område som Viborg er smittet, er der grund til at forsøge at opspore, om andre også kan være smittet, siger Michael Skov jensen, lungemedicinsk overlæge på Regionshospitalet Viborg, til Viborg Stifts Folkeblad.

Lang men effektiv behandling

Er man smittet med tuberkulose, skriver Sundhed.dk, at man kan blive behandlet for sygdommen i et forløb, der tager seks måneder. Man skal gennemføre kuren helt for at være sikker på at blive fuldt helbredt.

Faren for at blive smittet med sygdommen i Danmark er ret beset forholdsvist lille, men er man smittet med tuberkulose, kan man smitte andre, eksempelvis værtshusgæster, man ser i sin dagligdag.

Du kan læse mere om baggrunden for den noget atypiske indkaldelse til de 200 værtshusgæster hos Viborg Stifts Folkeblad. 

Powered by Labrador CMS