Hvad er en hedebølge? Her er svaret en gang for alle

I tvivl om hvad en hedebølge er, og hvad forskellen er mellem en hedebølge og en varmebølge? Her er svaret.

Udgivet Opdateret

Når sommervarmen rammer Danmark, hører man ofte meteorologer slynge om sig med begreber som varmebølger og hedebølger – men hvad er en hedebølge egentlig?

Og der findes faktisk en hel fast definition på, hvad en hedebølge er.

Det er nemlig når temperaturen tre dage i træk måler over 28 grader ifølge ifølge Danmarks Meteorologiske Institut (DMI).

Man kan både tale om en regional og en national hedebølge. I begge tilfælde gælder det, at over halvdelen af enten regionen eller landet skal have målt temperaturer over 28 grader tre dage i træk.

Hedebølger sker af og til i Danmark, og det kan sommetider resultere i temperaturer, der giver mindelser om mere tropiske himmelstrøg.

I galleriet ovenfor kan du se en liste over de fem højeste temperaturer, der nogensinde er målt i Danmark ifølge DMI.

Hvad er en hedebølge? Forskel på hedebølge og varmebølge

Mange forveksler formentlig begreberne varmebølge og hedebølge med hinanden. Selvom det i begge tilfælde betyder høje temperaturer, er der dog en klar forskel på de to.

Således er kravene til en varmebølge en smule mindre end til en hedebølge – temperaturen behøver nemlig “kun” at komme op på 25 grader tre dage i træk – og altså ikke 28 grader, som det er tilfældet med en hedebølge.

Uanset om der er tale om en hedebølge eller en varmebølge, vil det for mange danskere formentlig føles rigtig varmt.

Derfor kan det være godt at vide, hvordan man køler sin bolig ned i sommervarmen. Det kan du se gode tips til i denne artikel:

Luft ikke ud: Sådan køler du din brandvarme bolig ned

Også bilen kan komme op på svimlende temperaturer, når sommersolen for alvor bager. Her kan du se, hvordan du lynhurtigt får kølet din bil ned efter en lang dag i solen.

Træt af en brandvarm bil? Sådan køler du den på ét minut

Powered by Labrador CMS