Hvem er Lene? Guldring fundet på havets bund

Jan håber på et lille julemirakel.

Udgivet Opdateret

Det blev til en dykkertur som ingen andre for Jan Krogh, der 22. december var under vandet med en kammerat. Egentlig var de bare afsted for at banke julestøvet af sig, og de havde valgt at undersøge havbunden ved Smidstrup Strand.

– Pludselig lå der en ring og glimtede pænt til mig, siger Jan Krogh til Newsbreak.dk.

Se mere video hos Local Eyes.

Ringen lå på et par meters dybde ud for Smidstrup Strand, og Jan Krogh gætter på, at et nyligt blæsevejr har blæst ringen fri fra et skjul mellem stenene på havbunden.

– Jeg tænkte, at det kunne være hyggeligt og se, om vi kan glæde en med en julegave, siger Jan Krogh.

Han fik ringen med på land, og nu ligger den hjemme hos ham og venter. Jan håber, at ringens ejer opdager, at den er fundet.

Lene 7-2-xx

Ringen er af guld, og i den står der “Lene 7-2-xx”, hvor de to x’er i virkeligheden er et årstal. Det årstal holder Jan for sig selv i forventning om, at ringens ejer husker og kender det.

Jan Krogh arbejder til dagligt som IT-specialist i Microsoft, og siden 2004 har han haft dykkercertifikat.

– Det er ren hobby, siger han.

I 2013 havde hobbyen været spændende nok til, at Jan uddannede sig til dykkerinstruktør. Han er medlem af klubben Bundskraberen i Gilleleje, hvor han lærer fra sig, når nye medlemmer også skal fatte interesse for hobbyen.

Så efter detaljer

Da Jan og makkeren Lars var taget afsted 22. december var det dels for, at Lars kunne prøve formen af, og i mellemtiden ville Jan teste en repareret tørdrag og det videoudstyr, han havde med på turen.

Man kan i videoen til denne artikel se, hvad der sker, da Jan finder ringen. Det er noget, han selv betegner som et rent tilfælde.

– Jeg er undervandsfotograf, og jeg øver mig i at kigge efter detaljer, siger han.

Jan, og hans dykker-kammerater, har før fundet blylodder, svømmefødder og andre dykkergenstande tabt under vandets overflade.

– Det er første gang, jeg finder smykker, siger Jan til Newsbreak.dk.

Sådan ser ringen ud. Genkender du den. Eller kender du en, der savner en ring? Foto: Local Eyes.
Sådan ser ringen ud. Genkender du den. Eller kender du en, der savner en ring? Foto: Local Eyes.

Han mener da også selv, at det er hans forsøg på at blive bedre til at fange de små, spændende detaljer under vandet, der gør, at han fandt ringen, der bare lå og ventede på at blive fundet, hvilket ellers ikke er givet, når man taber noget i vandet.

– Det er næsten umuligt, siger Jan.

Håber på et julemirakel

Nøgleordet her er altså næsten, for nu fandt Jan faktisk ringen, og han håber på et lille julemirakel.

For egentlig kunne han som en god samfundsborger også indlevere ringen hos politiet. Han frygter dog, at de har rigeligt at tage sig til, og at ringen derfor ender med at samle støv på en hylde.

Jan har lavet et Facebook-opslag for at sprede ordet om, at ringen er fundet, og derudover fortæller han gerne historien til Newsbreak.dk, i håbet om, at ejeren giver sig til kende.

Mener man at være ringens ejer, har man flere muligheder.
Man kan skrive til Jan på jan@kroghsuvfoto.dk, eller man kan kontakte ham på telefon 50 70 83 10.

Jan fortæller, at han indleverer ringen til politiet til januar, hvis ikke ringenes rette ejer har kontaktet ham inden da.

– Vi giver det et skud julen over, siger Jan Krogh til Newsbreak.dk.

Powered by Labrador CMS