Hviskende tilhører truer drabsmand på livet

Drabsmand blev truet under retssal Foto: Colorbox.dk/Colourbox
Udgivet Opdateret

Trods et massivt politiopbud i retssal bemærkede ingen betjente, at der blevet hvisket truende mod tiltalt.

– Musa, Musa, vi dræber dig.

Sådan lød det hviskende fra tilhørerrækkerne ved Retten i Frederiksberg onsdag, hvor en 22-årig mand har tilstået drabet på en 17-årig bekendt. Drabet blev begået i Tingbjerg i maj sidste år.

Hviskeriet begyndte, umiddelbart efter at den 22-årige havde forklaret om, hvordan han er sindslidende og blandt andet hører stemmer.

Ingen af de seks uniformerede politifolk i retssalen – nogle iført skudsikre veste – hørte optrinnet. I hvert fald reagerede de ikke.

En mørkhåret betjent – en af dem med skudsikker vest – kiggede dog kortvarigt i retning af hviskeriet, som kom fra en person, der sidder blandt de cirka 15 tilhørere.

Men drabsmanden hørte, at der blev hvisket. Det er sikkert. Fra sin plads i vidneskranken drejede han nemlig hovedet bagud mod højre og kiggede i retning af lyden, som ikke blev bremset af den glasvæg, der afskærmer tilhørerpladserne fra den øvrige del af retssalen.

Heller ikke anklager Mariam Khalil eller retsformand Jacob Waage bemærkede de truende hviskerier fra tilhørerrækkerne.

Netop på grund af den 22-åriges sindssyge vil anklagemyndigheden ikke have ham straffet med en almindelig fængselsdom for drabet.

Ifølge straffeloven kan sindssyge personer nemlig ikke straffes, men det er i sidste ende op til retten at afgøre, om manden skal anses for at være sindssyg.

I stedet for fængsel skal manden ifølge anklagemyndigheden anbringes på den sikrede psykiatriske afdeling i Nykøbing Sjælland. Afdelingen går under navnet Sikringen og huser nogle af landets farligste sindssyge forbrydere.

/ritzau/

Powered by Labrador CMS