Hyldet og hædret

Pulp Fiction-stjernen Samuel L. Jackson og den norske skuespillerinde Liv Ullmann bliver næste år hyldet og hædret for deres bidrag til filmverdenen

Har du undret dig over, hvad L'et står for i Samuel L. Jackson? Så er svaret mellemnavnet Leory. Den 72-årige superstjerne bliver snart hyldet og hædret for sine præstationer på filmlærredet. (Arkivfoto)
Har du undret dig over, hvad L'et står for i Samuel L. Jackson? Så er svaret mellemnavnet Leory. Den 72-årige superstjerne bliver snart hyldet og hædret for sine præstationer på filmlærredet. (Arkivfoto)
Udgivet Opdateret

Det kan godt være, at ingen af dem har fået tildelt en Oscar-statuette for deres præstationer i én bestemt film, men nu bliver både Samuel L. Jackson, Liv Ullmann og Elaine May hædret for hele deres respektive karrierer.

De tre er nemlig modtagere af næste års Æres-Oscars, oplyser oscarakademiet i en pressemeddelelse.

Derudover får skuespilleren Danny Glover tildelt en humanitær Æres-Oscar.

- De har alle haft en stor indflydelse på filmlærredet og i samfundet, lyder det fra oscarakademiets præsident, David Rubin, i en pressemeddelelse, inden han uddyber:

- Samuel L. Jackson er et kulturelt ikon, hvis dynamiske arbejde har givet genlyd på tværs af genrer, generationer og publikummer verden over, lyder begrundelsen om den 72-årige Hollywood-veteran.

Med i 180 produktioner

Kigger man på filmdatabasen IMDB, har Samuel L. Jackson intet mindre end over 180 produktioner bag sig.

I et udpluk af skuespillerens største roller, finder man blandt andet "Pulp Fiction", "Captain Marvel" og "The Hateful Eight", og det er altså for den gloværdige karriere, at han nu anerkendes med en Æres-Oscar.

Elaine May hyldes for sin dristige og kompromisløse tilgang til at skabe film som både forfatter, instruktør og skuespillerinde, der giver genlyd hos alverdens filmelskere, lyder det om hende.

Pris til nordmand

Der er også flotte ord til den 82-årige norske skuespillerinde Liv Ullmann, som fik sit store gennembrud i Ingmar Bergmans "Persona", og nu kan kigge tilbage på sin karriere med en Æres-Oscar.

- Liv Ullmanns mod og følelsesmæssige gennemsigtighed har beriget publikum med dybt rørende portrætter, lyder begrundelsen, inden Danny Glover til sidst hædres for sin kamp for menneskerettighederne og retfærdighed både på og uden for skærmen.

De fire prismodtagere får overrakt den gyldne statuette ved en ceremoni den 15. januar 2022.

Powered by Labrador CMS