Hypet tv-serie bidrager med milliarder

Netflix har lavet beregninger, der ifølge selskabet viser, at "Bridgerton" har skabt stor økonomisk vækst

Udgivet Opdateret

Økonomisk indflydelse af 'Bridgerton'

Dramaserien 'Bridgerton' har genereret 275 millioner pund til den britiske økonomi over fem år, svarende til ca. 2,44 milliarder kroner.

Serien har påvirket indtjeningen for 5000 lokale forretninger ved at øge efterspørgslen på produkter og ydelser relateret til produktionen.

Beregningerne inkluderer ikke Bridgerton-relateret turisme eller salg af seriens inspirerede produkter, hvilket yderligere understreger dens økonomiske betydning.

Denne faktaboks blev genereret af Labrador AI og korrekturlæst af en journalist.

Dramaserien "Bridgerton" har i løbet af fem år skabt en vækst i den britiske økonomi på 275 millioner pund, hvilket svarer til 2,44 milliarder kroner.

Det viser en opgørelse, som streamingtjenesten bag serien, Netflix, står bag, og som er udarbejdet på baggrund af både direkte og indirekte forbrug, som serien har ført til.

Ifølge selskabet har den populære serie i løbet af de fem år medført en øget indtjening for i alt 5000 lokale forretninger.

Det er også i form af produkter eller ydelser, som er blevet indkøbt til produktionen af serien.

Torsdag havde den anden halvdel af tredje sæson af serien premiere.

Den er produceret af det amerikanske produktionsselskab Shondaland til Netflix.

Fejres fredag

Serien bliver fredag fejret i forbindelse med åbningen af børsen i London. 

Her deltager Shondalands direktør, Shonda Rhimes.

- Bridgerton-universet har en særlig kulturel plads, den vækker genklang hos både unge og ældre, den åbner for samtaler, starter trends og påvirker alt fra babynavne til bryllupper, lyder det fra direktøren.

Til venstre Shonda Rhimes, som er direktør for produktionsselskabet Shondaland, der står bag Bridgerton. Ifølge hende spiller serien en rolle i alt fra, hvad folk navngiver deres spædbørn, til hvordan de afholder deres bryllupper. (Arkivfoto).

Beregningerne af seriens økonomiske indflydelse omfatter ikke ting som arrangementer og aktiviteter, der afholdes med Bridgerton-tema, såkaldt Bridgerton-turisme i London og Bath, hvor serien er filmet, eller butikker, som sælge produkter inspireret af serien.

- Serien har haft en kolossal indflydelse på den britiske økonomi og har skabt en vækst på en kvart milliard pund i løbet af de sidste fem år og understøtter tusindvis af arbejdspladser og forretninger, siger Rhimes.

Er henrykt

Julia Hoggett, som er direktør for London Stock Exchange, siger, at hun er "henrykt over at skulle fejre den betydelige økonomiske og kulturelle indflydelse" fra "Bridgerton".

Serien bygger på en romanserie af Julia Quinn og handler om den adelige Bridgerton-familie.

Powered by Labrador CMS