I spidsen for DR's Sankthans

I de fleste kommuner landet over vil det ikke være muligt at tænde et sankthansbål fredag aften. Men DR håber, at forbuddet ikke kommer til Taarbæk Havn

Udgivet Opdateret

På trods af afbrændingsforbud i de fleste dele af landet står DR klar med fællessang og bål til sankthansaften fredag.

Arrangementet kommer til at foregå på Taarbæk Havn i Nordsjælland, hvor der ikke er forbud mod at sætte ild til sankthansbålet.

- Vi har selvfølgelig sikret os, at vi må tænde bål, der hvor vi er. Sikkerheden er helt i top, og vi er glade for at kunne vise et bål til de mange, som er ramt af afbrændingsforbud, skriver DR's programansvarlige chef, Erik Struve Hansen, i en mail til Ritzau.

Ude på havet

DR kan ikke vide sig 100 procent sikker på, at der ikke kommer et forbud inden den store begivenhed. Men public service-stationen giver ikke op på arrangementet.

- Bålet er ude i havet på en platform og sidste frist for at ændre, om der var forbud eller ej, var egentlig i går. Men hvis vi skulle blive ramt af et forbud alligevel, så tænder vi selvfølgelig ikke bålet. Men vi håber så, at seerne selv kan forestille sig flammerne, skriver Erik Struve Hansen i mailen til Ritzau.

Garvede værter

Værterne Katrine Muff og Johannes Langkilde fra "Fællessang - hver for sig" skal styre aftenens program.

Johannes Langkilde styrer sammen med Katrine Muff slagets gang på DR.
Johannes Langkilde styrer sammen med Katrine Muff slagets gang på .DR

Programmet indebærer både de klassiske årstidsviser og nyere sange, som holder sig inden for temaet.

Årets båltaler er professor og radiovært Svend Brinkmann, som blandt andet er kendt for en lang række bøger. Blandt andet bogen "Stå fast" fra 2014.

Afbrændingsforbud

For at forebygge brand i perioder med tørke, eller såfremt et områdes beskaffenhed på anden vis udgør en øget brandrisiko, kan de enkelte kommuner (normalt brandvæsenet) indføre afbrændingsforbud m.v.. Det bidrager bl.a. til at forebygge naturbrande, som let kan opstå, hvis vegetationen er tør. Afbrændingsforbuddene er altid lokale forbud, og de kan enten dække hele kommunen eller dele af kommunen. Det er derfor vigtigt at orientere sig om, hvad der gælder lokalt. Du kan læse mere om afbrændingsforbud herunder:

  • Hvis din kommune har indført et afbrændingsforbud, kan det udover afbrænding af bål, haveaffald, halm m.v. også omfatte generel brug af åben ild og herunder også brug af ukrudtsbrænder og rygning i naturen. Tjek din kommunes hjemmeside for mere information om, hvad afbrændingsforbuddet omfatter.
  • Selvom der ikke er udstedt afbrændingsforbud, skal man naturligvis altid være forsigtig og bruge sin sunde fornuft. I øvrigt gælder de generelle regler og bestemmelser for afbrænding og brug af åben ild m.v.
  • Der kan i nogle områder være permanente afbrændingsforbud

Kilde: Beredskabsstyrelsen

Arrangementet bliver sendt i to omgange. Første gang klokken 20.00 på DR1, og bålet vil blive tændt ved Taarbæk Havn klokken 21.25.

Powered by Labrador CMS