Ida er i semifinalen ved VM

Mens to andre danskere ikke klarede cuttet, er 200-meter-løber Ida Karstoft i semifinalen ved VM i atletik

Den danske løber Ida Karstoft går videre fra den indledende runde i 200-meter-løb ved VM i atletik, der foregår i den amerikanske stat Oregon.

Dermed er hun i semifinalen.

Ida Karstoft blev nummer tre i sit heat.

Hun kom i mål på 22,85 sekunder efter Beatrice Masilingi, der løb på 22,27 sekunder, og jamaicanske Elaine Thompson-Herah, der løb i tiden 22,41 sekunder.

Semifinalen finder sted natten til onsdag, og det heat, som 26-årige Karstoft skal løbe i, starter klokken 18.25 lokal tid. Det er klokken 03.25 dansk tid.

Møder guldvinder

Ida Karstoft skal blandt andet løbe semifinale mod jamaicaneren Shelly-Ann Fraser-Pryce, der i weekenden vandt guld i 100-meter-løb.

To andre danskere har også været i aktion i løbet af natten til tirsdag. Det var 200-meter-løber Simon Hansen og diskoskaster Lisa Brix Pedersen. Der var dog ingen af dem, der gik videre.

Natten til onsdag skal den 26-årige dansker Ida Karstoft forsøge at komme videre fra semifinalen i 200-meter-løb for kvinder til VM i atletik.

Lisa Brix, der blev testet positiv for coronavirus, få dage inden mesterskabet startede, klarede den ikke videre fra den indledende runde i diskoskast for kvinder.

Hun kom på sidstepladsen i sin gruppe, da hun kastede 56,54 meter.

10 meter længere

Hollandske Jorinde Van Klinken, der kastede længst i gruppen, kastede næsten ti meter længere end danskeren med 65,66 meter.

24-årige Simon Hansen kom på femtepladsen i sit heat i mændenes 200-meter-løb, og det var altså ikke nok til at gå videre.

Han klarede distancen på 20,80 sekunder.