Imams kontroversielle udtalelser undersøges af politiet

Den fynske imam Muhammed Khaled Samhas kontroversielle udtalelser om jøder bliver nu en sag for politiet. Foto: ANDREASEN CARSTEN/free.
Offentliggjort Sidst opdateret

Den fynske imam Muhammed Khaled Samhas kontroversielle udtalelser om jøder bliver nu en sag for politiet. Det skriver Politiken.

Fyns Politi vil nemlig undersøge, om det er strafbart, at imamen har udtalt, at jøder er efterkommere af aber og grise.

»Vi skal nu til at undersøge, om der er noget strafbart i det. Vi har ikke fået nogen anmeldelser, så det er på eget initiativ,« siger vicepolitidirektør ved Fyns Politi Ebbe Krogaard til Politiken.

Jacob Mchangama, der er jurist og direktør for tænketanken Justitia, vurderer over for Berlingske Nyhedsbureau, at imamens udtalelser kan koste ham en racismesag.

Imamen er kommet med udtalelserne i forbindelse med en prædiken, og Jacob Mchangama forklarer, at man ikke bare kan slippe af sted med at sige hvad som helst på baggrund af, at ens udtalelser stammer fra koranen.

»Så vidt jeg har forstået det, er der tale om et citat fra koranen og hadith, men hvis man gør ordene til sine egne i en kontekst, som kan forstås som forhånende og nedværdigende over for jøder, har man en sag. Og det mener jeg umiddelbart, at der kan være belæg for her,« siger Jacob Mchangama.

Powered by Labrador CMS