Imponerende festivalprogram i Christiansfeld

Catrin Finch og Seckou Keita. Foto: Josh Pulman.
Udgivet Opdateret

Det er et ganske betagende og imponerende koncertprogram, som den nye klassiske Christiansfeld Festival, kan præsentere i dagen 17. – 21. juni, når den løber af stabelen for første gang.

– De sidste aktiviteter er nu faldet på plads, og det betyder, at vi i løbet af de fem festivaldage i juni lander på ikke mindre end 13 koncerter, to workshops, ét symposium, film, publikationer, en udstilling, en musikgudstjeneste og et kærlighedsmåltid, siger produktionsleder Thomas Späth, og tilføjer:

– Flere af koncerterne vil blive transmitteret af DR, som har fået øjnene op for festivalens kvaliteter. Hvilket jeg også håber vores publikum gør.

Internationale topnavne som Artemis Quartett, German Brass, Florian Boesch og Roger Vignoles er blot nogle af de klassiske verdensnavne, som publikum kan opleve. Men også nationale og lokale musikere vil være at finde på festivalen, som breder sig over mange forskellige genrer.

– Festivalen er en scene for musik fra alle de områder, hvor Brødremenigheden har været og stadig er aktiv”. Fortæller kurator på festivalen Frans Brouwer. ”På sidste festivaldag får man således både mulighed for at møde en fantastisk afrikansk harpespiller, og en imponerende dygtig tyrkisk danser.

Festivalprogrammet imponerer

Andre steder i landet er man også imponeret over festivalen, der for en stund lader Christiansfeld blive smeltedigel for musik fra hele verden. Musikformidler og programvært, på DR P2, Mathias Hammer, siger:

– Med Christiansfeld Festival udnyttes byens unikke rammer til at skabe en atmosfærefyldt begivenhed, hvor spillesteder, koncerter, udstillinger, værksteder mv. giver en totaloplevelse. Ved at benytte hele Christiansfelds historiske byrum og kombinere koncerter med relevante ikke-musikalske begivenheder fremstår Christiansfeld Festival som en moderne og meget alsidig festival.

Om det musikalske indhold fortsætter han:

– Festivalens musikalske program har internationalt format. Violinisten Vilde Frang, Artemis Strygekvartetten, ensemblet German Brass og harpenisten Catrin Finch hører alle til blandt de absolut mest attraktive kunstnere i verden inden for deres felt.

Lokalt samarbejde

Festivalen er et stort lokalt samarbejde mellem Kolding Kommune og blandt andre Christiansfeld by, Brødremenigheden, Region Syddanmark, konservatorier og musikskoler. Det økonomisk fundament er blevet sikret gennem markante bidrag fra især tre fonde: A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal , TREFOR Værdipulje og Knud Højgaards Fond.

Powered by Labrador CMS