Indkalder til nyt pressemøde

Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) holder tirsdag pressemøde om skoleåbninger.

Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) holder pressemøde tirsdag om skolernes genåbning.
Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) holder pressemøde tirsdag om skolernes genåbning.
Udgivet Opdateret

Børne- og undervisningsministeriet indkalder til pressemøde tirsdag om børnenes tilbagevending til skolen. Pressemødet vil handle om "rammerne for" tilbagevendingen.

Ministeriet bekræfter, at det fortsat er planen, at børnene vender tilbage i skole den 5. januar. Som det også blev meldt ud søndag.

- Det er trygt for børnene, at børnene vender tilbage til skolen den 5. januar. Det er myndighedernes vurdering og de følger udviklingen tæt, sagde børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) søndag.

Uro om genåbning

Skolerne har været lukkede siden midten af december, hvor skolebørnene blev sendt hjem for at bremse smitten med covid-19, der steg voldsomt.

Siden da har mange politikere udtrykt et stærkt ønske om, at planen blev fastholdt, så børnene kan vende tilbage fra onsdag. Der har ikke fra hverken myndigheder eller regering været sat spørgsmålstegn ved, om planen skulle fraviges.

Da smitten fortsat er ganske høj har der fra blandt andre Danmarks Lærerforening været udtryk uro om genåbningen af skolerne.

Skal være i skole

- Der er brug for at dele eleverne op i mindre grupper, så vi kan skabe noget rum og plads, og så vi mindsker risikoen for smitte i klasselokalet.

- Der er lagt op til, at alle skal være i skole på fuldtid hele tiden. Det, mener jeg, simpelthen er for risikabelt de steder, hvor smitten er høj, sagde Gordon Ørskov Madsen, formand for Danmarks Lærerforening, søndag.

Vurderer løbende

Myndigheder vil følge udviklingen og der kan komme restriktioner eller nedlukninger af enkelte skoler, hvis der er markante smitteudbrud.

Det vil komme an på en løbende vurdering, som myndighederne tager.

- Det er en vurdering, som Styrelsen for Patientsikkerhed helt konkret skal tage på skoler, hvor der er udbrud.

- Der kan styrelsen vælge ud fra det at give påbud om, at man lukker helt ned for enkelte klasser eller hele skoler , sagde Pernille Rosenkrantz-Theil søndag.

Hold virusset væk

Sådan undgår du at blive smittet med coronavirus Covid-19:

– Vask dine hænder tit eller brug håndsprit.

– Brug mundbind

– Host eller nys i dit ærme – ikke dine hænder.

– Begræns den fysiske kontakt og undgå håndtryk, kindkys og kram.

– Vær opmærksom på rengøring – både hjemme og på arbejdspladsen.

– Hvis du er ældre eller kronisk syg, så hold afstand og bed andre tage hensyn.

Kilde: Sundhedsstyrelsen
Powered by Labrador CMS