Indsatsleder måtte springe for livet

Han synes, at folk kører alt for stærkt ved ulykkessteder.

Kenneth Hørdum er ikke imponeret over bilisters opførsel ved ulykkessteder. Foto: Scanpix.
Udgivet Opdateret

Bilister skal respektere redningsfolk, der arbejder ved uheldssteder. Sådan bør det være, men for Kenneth Hørdum, der er indsatsleder for de redningsfolk, der juleaften forlod deres familier for at befri en bilist efter en ulykke, var oplevelsen en helt anden. Det skriver Fyens.dk. 

Kenneth Hørdum fortæller, at redningsfolkene valgte ikke at lukke for trafikken på Ring Nord ved Svendborg, mens man rydde op efter ulykken, hvor en 26-årig mand blev befriet fra sin bil.

– Vi ville være flinke, fordi det er jul, og fordi vi ved, at folk gerne vil hjem, men i fremtiden må vi overveje at lukke vejen og være ligeglade. Der mangler respekt for de blå blink og for vores arbejde, og det er ikke første gang, det her sker, siger Kenneth Hørdum til Fyens.dk

Sprang for livet

Indsatslederen fortæller til Fyens.dk, at han mødte mange bilister, der kørte pænt juleaften, men at han mødte lige så mange, der kørte meget stærkt. Mens han og hans kolleger ryddede op efter ulykken, måtte han springe for livet to til tre gange.

Han overvejer nu, om redningsfolkene i fremtiden konsekvent skal lukke helt ned for trafik i områder efter ulykker, og lade bilisterne lide under det. Alternativet er at arbejde i frygt.

Læs hele historien hos Fyens.dk

Powered by Labrador CMS