Industriens bånd til konservative i opløsning

Det Konservative Folkeparti var det parti, der toppede med flest støttekroner på i alt 46 mio. kr. i de fire år op til det seneste folketingsvalg i 2011. Foto: STINE BIDSTRUP/POLFOTO
Udgivet Opdateret

Det Konservative Folkeparti kan ikke længere tage patent på at varetage industriens interesser, lyder det fra DI’s direktør, Karsten Dybvad.

Det tidligere blodbånd mellem industrien og Det Konservative Folkeparti er ved at blive brudt, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Det borgerlige parti kan ikke længere tage patent på at varetage industriens interesser som en lang række af partier, efter krisen har fået ind på radaren for at sikre arbejdspladserne i Danmark.

Det fortæller direktør i DI, Karsten Dybvad, i et sjældent interview om industriorganisationens syn på partistøtte, der indtil nu har været et emne, der blev mødt med et “ingen kommentarer”.

– Vi kommer fra, at der var meget nære bånd mellem nogle bestemte interessegrupper og et politisk parti. De er måske ikke fuldstændig afskaffet, men meget løsnet, siger Karsten Dybvad til Jyllands-Posten.

Det handler om, at det nu – efter krisen – er blevet mere væsentlig end nogensinde før, at der handles. Ikke hvem der handler.

– Der har været nogle bånd – det er måske meget at tale om følelsesmæssige bånd, men nogle relationer. Det er ikke noget, der ændrer sig fra den ene dag til den anden. Det udvikler sig stille og rolig. Båndene løsnes, siger Karsten Dybvad.

Det Konservative Folkeparti var det parti, der toppede med flest støttekroner på i alt 46 mio. kr. i de fire år op til det seneste folketingsvalg i 2011.

Powered by Labrador CMS