Iphone-ejeres data kan være i fare efter spektakulære tyverier

Kineseisk politi har optrevlet en illegal gruppering af helt særlige kriminelle.

En ulovlig forsamling af Apple-forhandlere har bragt Apple-kunders data i fare på en helt ny måde. Foto: Scanpix/Stefan Wermuth
Udgivet Opdateret

Har du en Iphone eller på anden vis en konto hos Apple? I så fald bør du overveje at kigge din konto efter i sømmene, efter at lokalt politi i Kina har afsløret en kriminel forening med et særligt speciale. Det skriver Engadget.

Tech-siden fortæller, at kinesis politi i Zhejiang-området har optrevlet en helt særlig forening af kriminelle. 22 lokale forhandlere af Apple-produkter er blevet arresteret, mistænkt for at have solgt iPhone-brugeres data til det sorte marked. Det vides ikke, om der er tale om forhandlere, der var direkte ansat af Apple, eller om de førte en form for tredjepartsvirksomhed. 

Din konto hos Apple kan være i fare

Ifølge lokale kilder brugte forhandlerne deres adgang til Apple interne netværk. På den måde kunne de slå en given konto hos Apple op og trække forskellige data ud. Engadget nævner, at telefonnumre og såkaldte Apple ID var blandt de ting, der kunne trækkes ud af en konto hos Apple af forhandlerne.

De indsamlede (stjålne) data blev efterfølgende solgt på det sorte marked for mellem 10 og 230 kroner. Ifølge Engadget nåede forhandlerne at sælge data for næsten 50 millioner kroner, inden de blev arresteret.

Engadget har, forgæves, forsøgt at få Apple i tale for at få opklaret, hvor mange brugerdata, der er blevet kompromiteret. Det er heller ikke sikkert, om problemet rammer danskere med en konto hos Apple.

Sagen sætter dog fokus på en vigtig problemstilling; har du en konto hos Apple, vil der være mennesker, der har adgang til dine data i et vist omfang. Spørgsmålet er, om Apple kan beskytte dine data fuldstændigt, eller om man må acceptere, at der er en risiko ved eksempelvis at have en konto hos Apple.-

Det vides heller ikke, om det kun er forhandlere af Apple-produkter, der har udnyttet deres adgang til kundedatapå denne måde, eller om der hos eksempelvis forhandlere af Android-produkter findes samme problem.

Hvad kan du gøre?

Hvis du har en konto hos Apple, er det altså en god idé at kigge kontoen igennem og sikre, at alt er, som det plejer at være.

Grundlæggende er det en god idé ikke at bruge samme kodeord på tværs af enheder.

Hvis først din konto ét sted bliver overtaget af onde kræfter, er det vigtigt, at de ikke kan udnytte det til at overtage adgangen til andre steder, du har en konto hos.

Powered by Labrador CMS