Jæger skyder hjort – det blev fatalt

Hvad der skulle have været en normal jagt for en jæger og hans nevø endte i en tragedie.

En jæger og en hjort. Det er udgangspunktet i en absurd sag. Foto: Scanpix
Udgivet Opdateret

En rutineret jæger havde bevæget sig ud i vildnisset i Arkansas, hvor han ville jagte hjorte.

Artiklen fortsætter under videoen.

Den 66-årige jæger fra Yellville var taget afsted med sin nevø – og jagten så ud til at gå glimrende, da han skød en hjort.

Manden ville hente hjorten, som ham og nevøen skulle pelse sammen, men herfra gik det helt galt.

Nevøen fandt senere den 66-årige mand, som var ved bevidsthed og kunne snakke. Manden evnede endda at ringe til sin hustru, men han stoppede med at trække vejret, da paramedicinerne fik ham på hospitalet. Det forklarer Arkansas Game and Fish Commission.

Manden døde efter kort tid på hospitalet. Det skriver CNN.

Hjorte kan give fatale skader

Det store spørgsmål, som nu søges at blive besvaret i Arkansas, er om hjorten egentlig dræbte manden eller ej. Myndighederne er ikke sikker på, at hjortens angreb har været den endegyldige skyld i mandens død. Manden kan nemlig være død af andre medicinske problemer såsom et hjerteanfald, lyder det i en udtalelse.

Der vil ikke blive foretaget en obduktion af manden.

Det er ikke unormalt at få skader af hjorte, der er såret, forklarer Joe Dale Purdom fra Game and Fish Commission. Det hænder nemlig, at jægere går op mod et dyr, som de tror er død, men i virkeligheden blot er såret eller i kortvarigt chok.

Dette kan få dyret til at hoppe op og løbe væk, når jægeren nærmer sig – og dette kan altså give fatale skader til en jæger. Men dette er første gang, at Arkansas Game and Fish Commission har set en mand dø som følge af et angreb fra en hjort.

Hjort på fri fod

Joe Dale Purdom har til CNN forklaret, at det er god jagtskik at vente mellem 15 til 30 minutter før, at man går hen til en hjort, som man har skudt. Dette skal være med til at sikre, at dyret faktisk er dødt – og samtidig eliminere risikoen for, at jægeren kommer til skade.

Den afdøde var en erfaren jæger, som har boet i Yellville i mere end 20 år. Derfor har Joe Dale Purdom også slået tvivl om, hvorvidt jægeren er død som følge af dårlig jagtskik. Derimod mener han, at det har været en unormal ulykke, som aldrig er set tidligere.

Samtidig oplyses det, at den sårede hjort stadig er på fri fod.

Powered by Labrador CMS