Jeg elsker at være i Danmark

Eurovision-veteranen Johnny Logan tager ofte turen fra hjemmet i Irland til København for at arbejde med danske musikere. De er som familie, lyder det fra ham

- Jeg havde et show i Helsingør fredag, så jeg satte bilen i lufthavnen og tog toget til Herning. Jeg har stadig det samme scenetøj på, som jeg havde på til til koncerten, sagde Johnny Logan, som var iført skinnede sølvbukser og sko, da han troppede op til Dansk Melodi Grand Prix 2022 for at heppe på sin danske ven Rasmus Hedeboe.
- Jeg havde et show i Helsingør fredag, så jeg satte bilen i lufthavnen og tog toget til Herning. Jeg har stadig det samme scenetøj på, som jeg havde på til til koncerten, sagde Johnny Logan, som var iført skinnede sølvbukser og sko, da han troppede op til Dansk Melodi Grand Prix 2022 for at heppe på sin danske ven Rasmus Hedeboe.
Udgivet Opdateret

Den tredobbelte Eurovision-vinder, Johnny Logan, kastede glans over det danske melodigrandprix, som blev afholdt i Jyske Bank Boxen i Herning lørdag aften.

Den 67-årige irske verdensstjerne er gode venner med musikeren Rasmus Hedeboe, som stillede op i melodigrandprixet med datteren Emma Pi i duoen Der Var Engang.

- Det er skønt at være her og ikke være med i konkurrencen selv, men at se det fra sidelinjen. Det er en rar følelse, siger Johnny Logan til den fremmødte presse, inden han dog tilføjer:

- Jeg er en lille smule nervøs, forstået på den måde at det er, som om man er en bokser, der skal se en boksekamp og kommer til at spekulere over, om der mon er en sidste kamp tilbage i en.

Gør ikke comeback

Eurovision-veteranen forsikrer dog, at han ikke vil gøre comeback på den scene.

Han er videre i sit liv og i sin karriere.

- Eurovision har åbnet vildt mange døre. Grunden til, at I interviewer mig nu, er, fordi jeg vandt for 42 år siden. Ingen vinder Eurovision mere end en gang - og jeg har vundet det tre gange.

- Eurovision har været fantastisk for mig, for det har gjort, at folk har lært mig at kende uden for Eurovision, siger han.

Hold me now / Don't cry / Don't say a word just / Hold me now... Johnny Logan er især kendt for signatursangen 'Hold Me Now', som han vandt Eurovision med i 1987. (Arkivfoto).
Hold me now / Don't cry / Don't say a word just / Hold me now... Johnny Logan er især kendt for signatursangen "Hold Me Now", som han vandt Eurovision med i 1987. (Arkivfoto).

Vandt første gang i 1980

Første gang, Johnny Logan vandt det internationale melodigrandprix, var i 1980 med nummeret "What's Another Year".

Syv år senere sang han sig igen til tops. Denne gang med nummeret "Hold Me Now".

I 1992 opnåede han den tredobbelte triumf med "Why Me?".

Han er sikker på, at han ikke ville være her, hvor han står i dag, hvis det ikke var for Eurovision. Men han ville ønske, at man ikke altid partout forbinder ham med det.

- Jeg har et fantastisk liv. Jeg arbejder overalt i Europa og er meget taknemmelig for det. Men det har også været svært, fordi folk putter dig i en kasse, siger Johnny Logan.

- Jeg er kommet ud af one hit wonder-kassen. Men jeg er stadig i Eurovision-kassen. Hver eneste gang, jeg udgiver en sang, er der altid nogle, der siger: "Det er Eurovision-vinderen". De siger ikke: "Det er Johnny Logan".

Han har dog affundet sig med det og tager bestemt ikke afstand til det, fortæller han.

Johnny Logan i 1989 - to år efter at han havde vundet det internationale melodigrandprix for anden gang i karrieren. (Arkivfoto).
Johnny Logan i 1989 - to år efter at han havde vundet det internationale melodigrandprix for anden gang i karrieren. (Arkivfoto).

Tager hurtigt afsted igen

Johnny Logan tager også sommetider ind og ser grandprixet.

- Men som regel tager jeg hurtigt afsted igen, for aftenen er den nye vinders aften. Den er ikke for de gamle vindere.

- Jeg har ikke lyst til at blive set som en, der klamrer sig til rampelyset og sniger sig med på billeder. Det er ikke mig.

Var gæst

Johnny Logan havde heller ingen rolle til det danske melodigrandprix. Han var der udelukkende som Rasmus Hedeboes gæst og for at se musikerne i DR's grandprixorkester.

Nogle af dem kender Johnny Logan særdeles godt, fordi de tidligere har spillet med ham.

Den irske Eurovision-veteran har også produceret og indspillet en hel del af sine sange i København.

- Det er altid godt at være tilbage i Danmark. Jeg elsker at være her, selv om jeg ikke er her så tit, som jeg gerne ville, siger Johnny Logan.

Arbejder med musikere i Danmark

Han bor i Irland med sin hustru siden 1976, Ailis.

- Jeg har en gruppe af musikere, som jeg arbejder med i Danmark, og gennem årene er de bare blevet bedre og bedre. Jeg tror faktisk, at en af de ting, der holder mig ung og i musikbranchen, er at spille med dem og lære dem at kende. Jeg ikke bare respekterer dem - jeg elsker dem. De er som familie.

Det var ikke Johnny Logans ven, Rasmus Hedeboe og datteren Emma Pi, der løb med titlen og trofæet som vindere af Dansk Melodi Grand Prix 2022, men derimod gruppen Reddi med nummeret "The Show".

Powered by Labrador CMS