– Jeg kommer altid for sent til min familie

Mange forældre har svært ved at finde tid til familielivet. Foto: Scanpix
Udgivet Opdateret

Hver tredje forældre oplever ofte, at arbejdsliv og familieliv kolliderer

»Jeg kommer aldrig for sent til mit arbejde, men jeg kommer altid for sent til min familie.«

Frustrationen er stor hos Lars Due Andersen fra Nyborg. For jobbet som funktionsleder på Svendborg Sygehus og en arbejdsuge på godt 50 timer går dårligt i spænd med rollen som familiefar til tre. Det skriver Ugebrevet A4.

Lars Due Andersen hører til de tusindvis af danske forældre, der har overordentligt svært ved at få arbejdsliv og familieliv til at hænge sammen.

Næsten hver tredje danske forælder oplever to eller flere gange om ugen, at deres arbejde er uforeneligt med planerne på hjemmefronten. Det viser en ny undersøgelse, som Analyse Danmark har lavet for Ugebrevet A4.

Det høje antal pressede børnefamilier kommer slet ikke bag på Helle Rosdahl Lund, formand for Center for Balance mellem Arbejdsliv og Familieliv, CBAF.

»Der er flere grupper, hvor arbejdet fylder mere og mere. Det grænseløse arbejde griber om sig, og der er altid lige en mail, man kan tjekke hjemmefra. Andre grupper som sygeplejersker og politifolk er meget fastlåste i deres vagtskemaer. Det giver en anden form for stress for at nå det hele,« siger Helle Rosdahl Lund til Ugebrevet A4.

Socialminister Manu Sareen (R) anerkender, at mange børnefamilier i dag har svært ved at finde balancen. Men børnefamiliernes problemer kan ikke alene løses politisk, påpeger ministeren.

»Der, hvor vi som stat skal hjælpe, er ved at lave nogle gode daginstitutioner og skabe rammerne for vores børn på skoleområdet og give dem nogle fritidsmuligheder,« siger han og pointerer, at arbejdsmarkedets parter har en stor del af ansvaret.

BNB

Powered by Labrador CMS