Jens Albinus skal styre Husets Teater

Jens Albinus bliver ny teaterdirektør for Husets Teater. Foto: flickr
Udgivet Opdateret

Skuespiller Jens Albinus bliver ny kunsterisk leder på Husets Teater fra næste sommer, når det nuværende makkerpar Simon Boberg og Mads Ville går. Samtidig bliver Laura Ramberg administrativ leder af teatret. Det skriver b.dk.

Jens Albinus er kendt for en lang række markante roller på film, TV og ikke mindst teatret, hvor han for tiden høster mange roser for sit spil som Richard III på Aalborg Teater.

På TV havde den i dag 50-årige Albinus hovedrollen i DRs krimiserie »Ørnen« og dukkede også op i sidste sæson af »Borgen«, ligesom han har medvirket i diverse danske film – fra Lars von Triers »Idioterne« til Bille Augusts »Stille Hjerte« for blot at nævne to.

Samtidig har han også gjort sig erfaringer med instruktion og som dramatikere, blandt andet med »Hvis dette er et Menneske« på Det Kongelige Teater og Aveny-T.

Skarp profil

Husets Teater er kendt for at have en samfundsmæssig skarp og til tider politisk profil, og Jens Albinus lægger selv vægt på et samfundsmæssigt udgangspunkt i sin tiltrædelseserklæring:

»Demokrati og et menneskelivs værdighed er ikke længere uangribelige størrelser,« hedder det blandt andet fra Albinus, som fortsætter:

»Og under det aktuelle migrationspres på Fort Europa har mange måttet sande, at menneskerettigheder, som indtil for nylig har forekommet os absolutte, også på europæisk grund, er til forhandling. Hermed har selve vores fortælling om os selv fået sig et ordentligt hak i tuden, og vi har mere end nogensinde grund til at sætte den fortælling i spil med al vores vrede, afmagt, lede, tvivl, lyst, latter, vaklende selvbilleder og måske kimen til helt nye,« lyder erklæringen fra Jens Albinus i en pressemeddelelse.

Powered by Labrador CMS