John Lennons drabsmand må blive bag tremmer

Mark David Chapman har indtil videre tilbragt 33 år i et fængsel for drabet på John Lennon. Foto: AP/AP
Udgivet Opdateret

Mark David Chapman må nu vente til 2016, før han igen kan søge om at blive sat på fri fod.

Manden som for over 30 år siden skød og dræbte den tidligere Beatles-stjerne John Lennon, har for ottende gang fået afslag på at blive prøveløsladt.

Panelet, som skulle tage stilling til hans seneste ansøgning, begrunder afslaget med, at Chapman muligvis vil falde tilbage i kriminalitet, hvis han bliver løsladt. Han må nu vente til 2016, før han igen kan søge om at blive benådet.

Mark David Chapman blev i 1981 dømt til fængsel i mellem 20 år og livstid for i december året forinden at have dræbt John Lennon med fem skud foran dennes hjem ved Central Park i New York.

Den legendariske sanger og sangskriver var sammen med sin kone Yoko Ono på vej hjem fra en spadseretur, da Chapman råbte ham an og begyndte at skyde.

I år 2000 kunne Chapman for første gang søge om at blive benådet, men trods mange forsøg er det endnu ikke lykkedes ham at slippe ud i friheden. Han har begrundet sine ansøgninger med, at han ikke længere er psykisk ustabil eller udgør nogen fare for samfundet.

Yoko Ono forklarede i forbindelse med Chapmans første ansøgning, at hun ikke ville føle sig tryg, hvis han gik frit på gaden.

John Lennons enke har flere gange krævet, at den nu 59-årige Chapman forbliver indespærret.

/ritzau/AFP

Powered by Labrador CMS