Julemaden kan være befængt med frygtede stoffer

Man kan gøre en del for sig selv, ved eksempelvis at skifte ud i de indkøb, man foretager.

Udgivet Opdateret

Flere af de elementer, der er en del af et julebord i en eller anden afskygning inderholder rester af sprøjtegift.

Danmarks Naturfredningsforening skriver, at 10 fødevarer, vi danskere indtager, er kilde til sammenlagt 75% af de sprøjtegiftrester, vi risikerer at få indenbords i forbindelse med et måltid.

Derfor anbefaler man hos Danmarks Naturfredningsforening, at enhver dansker overvejer at gå over til et økologisk alternativ, når det kommer til 10 specfiikke fødevarer.

“Der er tale om i alt ti fødevarer, der tilsammen bidrager med 75 procent af den sprøjtegift, som vi udsættes for gennem maden. Det er især de udenlandske fødevarer, der indeholder mange sprøjtegifte, men rester af sprøjtegift findes også i fødevarer, der er dyrket i Danmark,” skriver Danmarks Naturfredningsforening.

Gå den økologiske vej

Forbrugerrådet Tænk skriver, at sprøjtemidler både er mistænkt for at være hormonforstyrrende og for at påvirke hjernens udvikling, i visse tilfælde.

Der er i Danmark specifikke grænser for, hvor mange rester af sprøjtegifte, der må være i maden, men både Danmarks Naturfredningsforening og Tænk anbefaler alligevel, at vi går den økologiske vej for at undgå flest mulige sprøjtegiftrester.

Du kan i galleriet til denne artikel læse om de 10 fødevarer, vi anbefales at vælge en økologisk version af.

Powered by Labrador CMS