Juventus snød Real for drømmefinalen

Juventus spillere fejrer adgang til Champions League-finalen efter sejr over Real Madrid. Foto: Scanpix.
Udgivet Opdateret

Han jublede ikke – Alvaro Morata, men det er ham og Juventus, der er i Champions League-finalen mod FC Barcelona. Ikke hans tidligere klub, Real Madrid.

Og det var takket være et mål af Alvaro Morata, der virkelig gjorde det onde mod sin gamle klub. Først scorede han i 2-1 sejren i Torino i sidste uge. Nu scorede han også i returkampen.

Målet faldt 12 minutter inde i 2. halvleg. Efter et frispark boksede Real Madrids målmand, Iker Casillas, bolden ud i åbent spil, hvorefter den blev headet tilbage. Real Madrid-spillerne forsøgte at trække off-side, men centralforsvareren Sergio Ramos lå for langt tilbage, så det kunne der ikke være.

I stedet headede Paul Pogba bolden tilbage til Alvaro Morata, som på kanten af straffesparksfeltet tog bolden ned med brystet, hvorefter han bankede til den. Iker Casillas havde hånden på, men han slog bolden op i nettaget til stor skuffelse for tilskuerne på Estadio Santiago Bernabeu i Madrid.

God start

Det var ellers begyndt så fint for Real Madrid.

De første 20 minutter slog hjemmeholdet takten an. Den hvide hær løb storm mod det italienske mål. Det var tydeligt, hvem der var på hjemmebane. Og hvem der skulle jagte et mål.

Gareth Bale testede Juventus. Cristiano Ronaldo sendte et frispark lige over. Et varselsskud – skulle det vise sig.

Midtvejs i halvlegen kom forløsningen for Real Madrid. James Rodriguez modtog bolden i Juventus’ straffesparksfelt, hvor Giorgio Chiellini sparkede colombianeren på læggen, så han faldt til jorden.

Det var ikke verdens mest oplagte straffespark, den svenske dommer, Jonas Eriksson, fløjtede for. Men det kunne godt forsvares. Og fodboldloven opererer ikke med store og små straffespark. Enten er der straffespark – eller også er der ikke.

Cristiano Ronaldo lagde bolden på pletten. Juventus-måplmand Gianluigi Buffon stod på linjen og kastede sig. Den portugisiske verdensstjerne placerede stensikkert bolden højt oppe i målet.

Godt resultat for Real

Nu var det Real Madrid, der havde det resultat, de skulle bruge. 1-0 var tilstrækkeligt på grund af udebanemålet i første kamp.

Føringsmålet rystede i nogen grad Juventus, og Karim Benzema kunne kort tid efter meget vel have fordoblet føringen, hvis ikke Gianluigi Buffon havde præsteret en fin redning. Til stor ærgrelse for Cristiano Ronaldo, der i fortvivlelse bankede hånden ind i stolpen.

Men Juventus fik samlet sig, og føringen på 1-0 holdt til pausen, hvor det var tydeligt, at de havde fået samlet sig.

Alvaro Morata lurede helt fremme efter ni minutter. Men her var han off-side.

Tre minutter senere kom så hans mål til 1-1. Det mål, der skulle vise sig at blive altafgørende.

Hjemmepublikummet kvitterede ved at buh’e af Alvaro Morata, da han blev udskiftet syv minutter før tid. Men det var egentlig også den eneste malurt i hans bæger den aften.

For sandheden er, at Real Madrid aldrig kom sig over Moratas mål.

Bevares, der var da gode opspil og halve chancer. Men den helt store kæmpechance fik de kongelige madrilenere aldrig. Tværtimod var Juventus et par gange ganske tæt på at lukke kampen definitivt. Men her var Casillas i begge tilfælde på sin post.

Italiensk mesterdisciplin

Juventus viste nok en gang, at det med at forsvare en føring er en italiensk mesterdisciplin. Kun 20 mål er der scoret mod dem i Serie A i denne sæson i 35 kampe.

Denne aften i Madrid blev der kun lavet et enkelt. Og det var ikke nok for Real.

Juventus står dermed for første gang siden 2003 i Champions League-finalen. Dengang tabte holdet til AC Milan efter forlænget spilletid og straffesparks-konkurrence.

To gange har de vundet turneringen – senest i 1996 med sejr over Ajax.

Nummer tre kan komme i næste måned. Modstanderen er FC Barcelona.