K afviser planlagt eksklusion af Mads Holger

Foto: Nils Meilvang/Scanpix.
Udgivet Opdateret

»Jeg hørte selv rygterne første gang midt i valgkampen, og gennem de følgende dage fik jeg dem bekræftet af flere centrale kilder: Jeg ville blive ekskluderet umiddelbart efter valgets afholdelse.«

Sådan skriver debattør og tidligere folketingskandidat for de Konservative Mads Holger i et nyt blogindlæg på Berlingskes hjemmeside. Han beskriver, hvordan han fik besked om, at han var ekskluderet allerede inden det omstridte interview i Politiken, hvor han beskrev de Konservative som »en døende patient med febervildelse«.

Det er ellers ikke, hvad de Konservative selv sagde, da det meldte ud, at de ikke ønskede Mads Holger i partiet. Her var det netop udtalelserne i Politiken, der primært var årsag til eksklusionen og ikke noget, der var besluttet før. Det holder partiet stadig fast i.

»Det, Mads Holger skriver, er ikke rigtigt. Han har ikke fået noget at vide før umiddelbart efter valget, hvor vi konstaterede, man ikke ønskede ham i partiet. Det meddelte vi umiddelbart efter valget, og så har han efterfølgende meldt sig ud,« siger partisekretær Søren Vandsø.

I blogindlægget beskriver Mads Holger ellers detaljeret, hvordan hans kampagneleder fik meddelelsen, da de stod i »silende regnvejr med nogle af de sidste valgplakater«, som han skriver i blogindlægget.

Men det afviser Søren Vandsø.

»Jeg kan slet ikke se, hvem der skulle fortælle ham det. Der har ikke været en central beslutning eller drøftelse på det tidspunkt. Så skal det være en lokal beslutning, men det kan jeg ikke forestille, fordi vi under hele valgkampen har haft en tæt dialog med den lokale kreds, og der har de ikke nævnt noget,« siger han.

Powered by Labrador CMS