K, LA og DF: -Nedlæg regionerne

Arkivfoto: Colourbox.
Udgivet Opdateret

De Konservative lægger pres på Venstre for at få klare svar på, om partiet vil nedlægge regionerne.

Landets fem regioner bør nedlægges til fordel for fem sundhedsfællesskaber med hver sin professionelle bestyrelse i stedet for folkevalgte regionsråd, foreslår De Konservative i et nyt udspil.

Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og De Konservative tager det for givet, at at regionerne vil blive nedlagt, hvis valget giver borgerligt flertal, som alle meningsmålinger forudsiger.

Løkke i front

Lars Løkke Rasmussen stod selv i spidsen for projektet, da regionerne blev dannet i 2007 og fik som hovedopgave at drive sundhedsvæsnet. I valgkampen i 2011 ville Venstre så afskaffe dem, men siden 2013 har partiet ifølge avisen ikke villet svare klart på, om man fortsat ønsker det.

»Så vidt jeg husker, gik de fire blå partier til valg på det her sidste gang. Jeg er heller ikke selv klar over, hvad Venstre mener om det her i dag, må jeg sige, men det er vores holdning, at de skal afskaffes. Ingen skal være i tvivl om, at det er noget, vi vil kæmpe for«, siger den konservative formand, Søren Pape Poulsen (K).

Han regner med at regionerne vil blive afskaffet efter valget, og den samme forventning har Dansk Folkeparti og Liberal Alliance.

Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl (DF) mener, at Venstre vil have forståelse for K, LA og DFs ønsker.

Nedlagt alligevel

Liberal Alliances Simon Emil Ammitzbøll mener dog ikke, at det er afgørende om Venstre melder officielt ud på denne side af valget, da regionerne vil blive nedlagt alligevel.

Hverken Venstres formand Lars Løkke Rasmussen (V), politisk ordfører Inger Støjberg (V) eller næstformand Kristian Jensen (V) vil lade sig interviewe af Politiken om spørgsmålet. Partiets kommunalordfører Jacob Jensen (V) oplyser, at man ikke har taget stilling til, om regionerne skal nedlægges eller ej, skriver Politiken.

Powered by Labrador CMS