Kæmpebøde til kendt Aarhus-cafe

And og laks blev målt til over 10 grader.

Cafe Viggo på Åboulevarden i Aarhus har fået en bøde på 20.000 kroner af Fødevarestyrelsen. Arkivfoto: Helle Arensbak/Scanpix.
Udgivet Opdateret

Det er ikke alle ‘kunder’ i butikken, der lægger penge i de danske virksomheder, der på den ene eller anden måde håndterer fødevarer.

Nogle kræver også.

Det må Cafe Viggo på Åboulevarden i Aarhus nu sande. Fødevarestyrelsen har været på besøg. At betale: 20.000 kroner.

Ifølge Fødevarestyrelsens kontrol-rapport blev der især slået ned på to ting: For varme madvarer og vand i kælderen. 

Fødevarestyrelsen målte blandet andet 20,5 grader i noget and,  12,3 grader i røget skinke og 10,2 grader i røget laks. Og det er for meget.

– Det må være fem grader og når det er mere end 100 procent for varmt, så er det bare sådan, siger Kasper Miller, der er medejer og daglig leder af Cafe Viggo, om bøden.

Kasper Miller er godt træt af, at Fødevarestyrelsen fandt fejl i hans cafe.

– Vi er sindssygt kede af det. Vi tager fødevaresikkerheden meget alvorligt, fortæller han videre til Newsbreak.dk.

Der er da heller ingen af de tidligere rapporter, der tyder på andet; det afhjælper dog ikke på fejlene, der blev fundet 28. januar.

I rapporten får vand på gulvet i kælderen – og kælderen i aldeleshed – også en række ord med på vejen.

“Der er belægninger af sorte plamager på gulvet hvor der opbevares tørvare samt på trappen op til køkkenet. Lignedes er blæseren i kølerummet belagt med støv og
skimmel lignende belægninger. Der er vand i kælderen, det var ikke til og se hvor vandet kom fra. Når personalet skal i kølerum eller på tørvarelageret skal de
igennem område med vand”, står der blandt andet i rapporten.

Flere forholdsregler

Medejeren fortæller, at der er taget en lang række forholdsregler for, det ikke sker igen – i Cafe Viggo har man ifølge ham kigget indad, hvilket betyder indskærpelser, nyindkøb og reperationer.

Bøden på de 20.000 kroner skal altså betales. Sådan er det bare.

– Vi lægger os fladt ned. I 23 år har vi ingen anmærkninger fået. Nu har vi fået en bøde og en sur smiley, siger en ærgerlig Kasper Miller.

Kasper Miller venter et opfølgende kontrolbesøg i nær fremtid. Et besøg han ikke – efter opgraderingen af restuaranten – frygter.

Går det som han forventer, vil en smiley med opadvendte mundvige igen pryde indgangspartiet til cafeen.

Powered by Labrador CMS