Kærligheden kostede hende livet: Mor sætter ild til 18-årig datter for at gifte sig

Den unge kvinde havde ikke fået familiens velsignelse inden brylluppet.

Pakistan kæmper lige nu mod de mere end tusinde årlige drab på kvinder.Arkivfoto: SCANPIX
Arkivfoto: SCANPIX

Udgivet Opdateret

En pakistansk mor er mandag blevet dømt til døden, efter at have sat ild til sin datter som en straf for at gifte sig uden familiens velsignelse. Det skriver Reuters.

Parveen Bibi indrømmede overfor retten i Lahore i Pakistan at have dræbt sin datter i juni. Moren forklarede drabet med, at datteren “havde bragt skam over familien”.

Kærligheden blev hendes død

Ifølge politiet giftede 18-årige Zeenat Rafig sig med Hassan Khan. Bagefter stak hun af for at bo sammen med hans familie. Kun en uge senere blev hun dræbt, at sin egen mor.

Rafigs bror var også involveret i mordet og er derfor blevet idømt livstid i fængsel. Moren og broren bankede nemlig Rafig, inden moren kastede petroleum på sin datter og satte ild til hende.

Kvinden blev myrdet i et fattigt kvarter i Lahore. Ingen af hendes slægtninge gjorde krav på liget, så hendes mand og hans familie blev nødt til at begrave hende efter mørkets frembrud på en kirkegård lidt udenfor byen.

Mordere går fri

Vold imod kvinder er stigende i Pakistan, og i 2015 blev mere end 1.100 myrdet i såkaldte “æresdrab”. Derfor vedtog Pakistan en lov imod æresdrab i oktober. Loven kom tre måneder efter en fremtrædende stjerne på de sociale medier, Qandeel Baloch, blev kvalt af sin bror.

Æresdrab hænder når familien føler deres ære er blevet krænket. Dette kan ske, hvis en kvinde stikker af for at blive gift, omgås mænd eller bryder andre konservative værdier. I de fleste tilfælde er offeret en kvinde og morderen er en slægtning, der slipper for straf, da personen kan søge tilgivelse for sin forbrydelse hos familiemedlemmer.

Efter den nye lov kan slægtninge stadig tilgive forbrydere i tilfælde af en dødstraf, men nu bliver denne så erstattet med livstid i fængsel.

Powered by Labrador CMS