Kaniner udsat for grotesk mishandling: To drenge anholdt

Drengene har erklæret sig skyldige overfor politiet, og ikke bare i sagen om mishandling.

Udgivet Opdateret

En særdeles grov sag om dyremishandling nærmer sig sin afslutning efter, at Midt- og Vestjyllands Politi har anholdt to lokale drenge i sagen. Det skriver TV Midtvest. 

Newsbreak.dk har omtalt sagen, der drejer sig om mishandling af hele seks kaniner. Da Newsbreak.dk omtalte sagen talte vi med dyrlæge Lise Svejgaard fra Egelund Dyreklinik i Viborg.

Hun foretog obduktionen af de seks kaniner, og hun var ikke i tvivl om, at det er den groveste dyremishandling hun har set i sin klinik.

– Bare med det blotte øje kunne jeg konstatere, at det ene havde en løkke omkring halsen, der var sår i nakken, sår på ørerne, smadrede kæber, afrevne negle, blodudtrækninger og blod ved munden, fortalte Lise Svejgaard til Newsbreak.dk.

Den ene af de to anholdte i sagen er 17 år gammel, mens den anden er under 15 år gammel. Mere ønsker politiet ikke at oplyse, i den henseende.

Har erkendt flere forhold

Politiet har til gengæld fortalt TV Midtvest, at de to drenge har erkendt mishandlingen af kaninerne samt et andet, groft, forhold.

– Vi har fået mange henvendelser fra borgerne i begge sager, og da vi samtidig har haft et godt samarbejde med SSP og kommunens familieafdeling, faldt brikkerne på plads i går. Vi har afhørt drengene, og de erkender begge forhold, fortæller politikommissær Christian Toftemark fra lokalpolitiet i Viborg til TV Midtvest. 

Kun den ene af de to personer er sigtet i sagen. Den anden er ikke gammel nok til at blive sigtet, og hans sag er derfor overgivet til de sociale myndigheder, skriver TV Midtvest.

Powered by Labrador CMS