Kebabvogn bombet julenat: Nu samler byen ind

Foto: Claus Smith/News by Smith
Udgivet Opdateret

Torvets Kebab i Haslev blev sprængt i stykker af en voldsom sprængladning julenat. Nu samler byen ind for at få biksen op at køre igen

Julenat flænsede en voldsom eksplosion igennem luften i Haslev og igennem en lille vogn på torvet i byen. Torvets Kebab var blevet sprængt i stykker midt i juletiden, og ejeren Necati Koc kunne konstatere, at hans kebabbod ikke stod til at redde, og da vognen ikke var forsikret stod han pludselig uden levebrød.

Men nu ser det ud til, at Necati Koc får hjælp til at stable sin forretning på benene igen. Flere af brogerne i Haslev har nemlig i fællesskab oprettet en Facebook-gruppe, hvor de samler penge ind, så der kan komme en ny vogn, og Torvets Kebab igen kan tilbyde haslevitterne en hurtig frokostret.

En af initiativtagerne til indsamlingen er Claus Smith.

– Jeg bor nede omkring torvet, så jeg var jo en af dem, der mærkede braget omkring klokken fire om morgenen, fortæller han.

Få dage efter blev Facebook-indsamlingen oprettet, og mange har allerede givet et bidrag for at få deres kebabvogn tilbage til byen. Der er indsamlet omkring 24.000 kroner, og så har en række firmaer bidraget med varer og service, som bliver auktioneret lige nu i gruppen. Claus Smith regner med, at det nok skal lykkes at få samlet ind til en ny vogn, som muligvis vil kunne købes for omkring 50.000 kroner.

– Målet er at Koc skal tilbage, og vi skal have samlet ind, så han kan få en ny vogn, siger Claus Smith, der fortæller, at Necati Koc var kendt af de fleste i byen.

– Han er virkelig en vellidt mand, som har stået hernede i mange år, og folk var oprør, da de høte om, hvad der var sket, siger han.

På Facebook-gruppen strømmer det også ind med støtteerklæringer og venlige ord til Necati Koc.

– Et lille bidrag til en altid smilende og rar kebabmand. Håber vi ser dig tilbage på torvet efter nytår igen, skriver Facebook-brugeren Kennet Beenfeldt.

Claus Smith håber også, at indsamlingen kan være med til at sætte fokus på og få stoppet lignende hærværk i Haslev.

– Der er en lang forhistorie med et klientel på Haslev Torv, der terroriserer alt og alle. Vi er nået dertil, hvor folk har fået nok – nu har vi nået grænsen, siger han, og fortæller, at der jævnligt er hærværk og mere eller mindre grove drengestreger i området.

Powered by Labrador CMS