Kendt café svømmede i spildevand: Fødevarestyrelsen i hård kritik

Café Ziggy Sidewalk havde besøg af fødevarestyrelsen den 5. oktober - og det gik langt fra som ventet for den kendte Aarhus-café.

Den kendte Cafe Ziggy Sidewalks kælder har svømmet i spildevand. Foto: Colourbox
Udgivet Opdateret

Når du går en tur langs åen i Aarhus, så er det svært ikke at blive mødt af en duft af mad hos en af de mange cafeer. Men selvom maden ofte ser lækker ud, så gemte en af restauranterne på en stor hemmelighed, indtil at fødevarestyrelsen kom på besøg.

Café Ziggy Sidewalk fik for nylig en smiley med en indskærpelse. Men til trods for at det var en skærpelse, så afslører Fødevarestyrelsens kontrolrapport væsentlige mangler.

I rapporten står det blandt andet, at der blev fundet et gulv oversvømmet med spildevand i et rum fyldt med kolonialvarer, ølfustager, postmix anlæg til sodavand samt drikkevarer på flasker. Den del af gulvet, der var oversvømmet med vand svarer til cirka ni kvadratmeter.

Virksomheden oplyste til Fødevarestyrelsen, at de godt var klar over problemet, men at dette skyldes et opvaskemaskineafløb, der ikke fungerede korrekt.

Dybe panderynker

Efter to timer og 30 minutters kontrol af Cafe Ziggy Sidewalk konkluderes det, at det generelle rengøringsniveau ikke er tilfredsstillende. Dette tydeliggøres især, da Fødevarekontrollen tjekker et rum med diverse varer.

– Svalerum i kælder, hvor der opbevares fødevarer som juice i kander, div fødevarer i filmede kantiner, drikkevarer på flasker, her ses skimmelvækst på loft, indvendig side af dør samt snavs på gulv. I produktionslokaler er der fedt og gamle produktrester under og på inventar, dørtrin og karme er fedtede og med tydelige brunlige belægninger, skriver Fødevarestyrelsen blandt andet.

Der er ikke fundet grund til at give et bødeforlæg, men derimod vil Fødevarestyrelsen aflægge et besøg igen.

Newsbreak.dk har forsøgt at få en kommentar fra Cafe Ziggy Sidewalk.

Powered by Labrador CMS