Kendte i sorg over kendt debattørs tidlige død: En soldat er tjekket ud

Provokatøren nåede vidt omkring og meget i sin korte levetid.

Udgivet Opdateret

Den 38-årige radiovært, debattør og forfatter Mads Holger er død, skriver Politiken tirsdag med tilladelse fra familien.

Han er ugift og efterlader sig ingen børn, men derimod en mor, en søster, to mostre og en kæreste.

Mandag valgte den til tider kontroversielle debattør så at tage sit eget liv i familiens sydfynske sommerhus, skriver Politikens journalist Ditte Giese, der er personlig ven med familien. På Twitter oplyser hun, at det er familien, der har bedt hende skrive, at Mads Holger er død. Netop det faktum, at det var Holgers eget valg, har været afgørende.

Han blev 38 år gammel.

Provokatøren nåede vidt omkring og meget i sin korte levetid.

Den 38-årige debattør var særligt kendt for sin skarpe pen og til tider provokerende udtalelser.

På Berlingske havde han bloggen “Den sidste romantiker”, hvor han skrev om alt fra eksistentialisme til udenrigspolitik og meget smukke kvinder.

Han nåede desuden at udgive flere bøger, hvor den seneste udkom i 2015 kaldet “Vorherre Bevares”.

Mads Holger udfoldede sig ikke kun på skrift. Han var også radiovært på programmet Skriftestolen på Radio24syv. En panelprogram om tro og eksistens med ugentlige gæster.

En døende patient

Debattøren var også kort aktiv på den politiske scene. I 2015 opstillede han for De Konservative ved valget. Et parti han højlydt kritiserede.

Han udtalte blandt andet til Politiken:

– Jeg vil gerne hjælpe det her parti, men føler mig lidt som lægen, der ankommer til den døende patient, som så slår ud efter lægen i sin febervildelse.

Kritikken førte til, at De Konservative indstillede ham til ekskludering. Men inden partiet smed ham ud, valgte Mads Holger selv at smække med døren og gå.

Den 38-årige debattør opvoksede i København og flirtede kort med filosofi, inden han skiftede til teologi, som han havde en bachelor i fra Københavns Universitet.

Han har både rejst og boet en del i udlandet. Særligt i den arabiske verden og Rusland. Han har blandt andet stiftet natklubben Klub Jet, der har holdt fester i alt fra Moskva til Stockholm.

Debattørens død er ikke gået ubemærket hen. Siden nyheden kom ud, er det strømmet ind med kondolencer på det sociale medie Twitter.

Uddannelsesordfører Jakob Engel-Schmidt (V) skriver:

– Mads Holger var en sjælden intellektuel observatør og provokatør, hvis skarpe pen og humoristiske kritik vil blive savnet.

Lisbeth Zornig, tidligere børnerådsformand og direktør for Huset Zornig, skriver:

– En af underdanmarks jægersoldater er tjekket ud. Hvil i fred, Mads Holger.

Powered by Labrador CMS