Klar til at udvide flykonflikt til Billund og Aarhus

Foto: Ryanair.
Udgivet Opdateret

Hidtil har det udelukkende været Københavns Lufthavn, der bliver ramt, hvis striden mellem Ryanair og fagbevægelsen ender med en konflikt om få dage.

Nu melder fagbevægelsen i skikkelse af Serviceforbundet sig klar til at udvide en eventuel konflikt til Billund Lufthavn og Aarhus Lufthavn i Tirstrup.

Om det skridt tages, afhænger af et møde onsdag mellem fagbevægelsen og det irske flyselskab.

»Formålet er jo en overenskomst og ikke en konflikt. Men hvis vi bliver afvist på mødet, så kommer det andet i spil,« siger John Dybart, formand for Serviceforbundet, til Berlingske Nyhedsbureau.

Hvor sandsynligt er det, at I udvider konflikten til Billund og Aarhus?

»Det tager vi stilling til efter onsdagens møde. Det er da absolut en mulighed,« siger John Dybart.

Sidste onsdag gav Arbejdsretten fagbevægelsen grønt lys til at indlede en konflikt mod Ryanair, som ikke vil tegne dansk overenskomst med de kabineansattes fagforening.

Konflikten træder i kraft senere på måneden, hvis ikke Ryanair indleder forhandlinger om overenskomster, hvilket selskabet hidtil har afvist. Det betyder, at en række fagforeninger vil kunne forhindre Ryanairs fly i at få tanket brændstof, laste bagage og hente forplejninger om bord på flyene i de lufthavne, der er omfattet af konflikten.

Powered by Labrador CMS