Klorudslip i svømmehal kan få konsekvenser – for én mand

En chauffør risikerer nu tiltale for tirsdagens kemikalieudslip.

Udgivet Opdateret

Tirsdag morgen fik politiet en anmeldelse om, at der var et udslip af en slags i Slagelse svømmehal. Det viste sig at være et udslip fra en tank i svømmehallen.

-Der var tale om en leverance af klor, hvor en ellers normal procedure går galt. Leverandøren fylder ved en fejl cirka 50 liter klor i en tank med cirka 250 liter svovlsyre, og det udvikler så giftige klordampe, opyser politikommissær Flemming B. Jensen i en pressemeddelelse.

Udslippet gjorde, at en del af området var afspærret i tiden fra 6.35 og det meste af formiddagen. Et nærliggende plejehjem fik besked på at holde vinduer og døre lukkede i første omgang, mens den nærliggende Antvorskov Skole ikke blev udsat for udslippet, da vinden gik i en anden retning. Ret hurtigt viste det sig, at udslippet blev fortyndet af luften, så plejehjemsbeboerne igen kunne åbne døre og vinduer.

Retsligt efterspil

Der bliver muligvis et retligt efterspil for den chauffør, som var skyld i, at Slagelse Svømmehal tirsdag morgen blev evakueret som følge af et klorudslip.

Det fortæller politikommissær Flemming B. Jensen ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til Sjællandske.

– Sagen bliver nu forelagt Arbejdstilsynet, som skal vurdere, hvorvidt der skal rejses tiltale eller gives en bøde for uagtsomt at sætte andre menneskers liv og førlighed i fare, siger han.

Den ellers erfarne chauffør var ved en fejl kommet til at fylde omkring 50 liter klor i en tank med cirka 250 liter svovlsyre. Da de to væsker blev blandet sammen, udviklede det sig til giftige klordampe.

Tanken stod i kælderen i svømmehallen.

Chaufføren vidste godt, at noget var galt og sørgede selv for at slå alarm til politiet. Det skete klokken 6.26.

Politistationen ligger kun et stenkast fra svømmehallen, så politiet var hurtigt fremme, fortæller Flemming B. Jensen.

Alle evakuerede til akutafdelingen

I svømmehallen befandt sig 17 personer, hvoraf nogle fik besværet åndedræt, og det blev besluttet at køre alle 17 til akutafdelingen på Slagelse sygehus forrutinemæssig kontrol. Det har efterfølgende vist sig, at ingen af dem er kommet alvorligt til skade.

Kælderrummet, hvor de omkring 300 liter farlig væske befandt sig, blev spærret af, så dampene ikke kunne slippe ud.

– Beredskabet målte, at klorniveauet var otte gange over det normale, så hele området omkring svømmehallen kunne om morgenen godt fornemme den skarpe klorlugt, fortæller politikommissæren til Sjællandske.

De 300 liter kemikaler blev kørt til kommunekemi i Nyborg (EKOKEM) med særtransport.

– Det er skrappe sager, og i og omkring svømmehallens område blev der målt et luftindhold af klor, som var otte gange højere end normalt, fortæller Flemming B. Jensen.

Kort før klokken 9 kunne politiet så oplyse, at faren var overstået.

 

Powered by Labrador CMS