Kom 57 meter over vandoverfladen: Bridgewalking på Lillebæltsbroen

Udgivet Opdateret

Næste år kan du komme 57 meter over havoverfladen, når der åbnes for bridgewalking på Den Gamle Lillebæltsbro. I dag blev første spadestik taget.

I dag tog borgmestrene fra Fredericia og Middelfart Kommuner Jacob Bjerregaard og Steen Dahlstrøm første spadestik til en unik turistattraktion, som åbner 57 meter over havoverfladen. Der er tale om guidet ’bro-vandring’ ovenpå Den Gamle Lillebæltsbro, som man kender det fra Sydney i Australien.

Bridgewalking Lillebælt åbner til maj 2015, og allerede fra februar sættes de første billetter til salg.

Midt på græsbakken ved Natur og Aktivitetscentret på Hindsgavl i Middelfart skal det nye velkomstcenter for Bridgewalking Lillebælt stå. Her vil turisterne blive iklædt sikkerhedsudstyr og få nøje sikkerhedsinstrukser, inden de med en uddannet guide skal bestige Den Gamle Lillebæltsbro. 249 kroner koster det for voksne at gå den tre kilometer lange tur ud over toppen af broen og tilbage igen. Der etableres også opgang fra Fredericia-siden for grupper.

I dag resulterede flere års samarbejde mellem de to nabokommuner endelig i første spadestik til Danmarks nye højtragende attraktion.

– Det er flot endeligt at sætte spaden i jorden til en kæmpe attraktion ikke bare for Danmark, men også for landene omkring os. Jeg håber, at mange tusind turister hvert år vil få en unik oplevelse med hjem, når de ser udsigten og mærker suset på toppen, fortæller Middelfarts borgmester, Steen Dahlstrøm.

Fredericias borgmester Jacob Bjerregaard supplerer:

– Det er fantastisk at få en turistmagnet, der kan tiltrække mange besøgende og skabe omsætning og arbejdspladser i området. Vi har allerede etableret et godt samarbejde med de lokale hoteller og konferencecentre, som står klar til at modtage gæsterne.

Fakta

• Turen tager ca. 2 timer inkl. sikkerhedsinstruktion og omklædning.

• Der er plads til max 20 deltagere pr. tur – billetter bookes på www.bridgewalking.dk

• Pris for børn under 16 år er 199,- kr., mens prisen for voksne er 249,- kr.

• Sprog: Dansk og engelsk.

• Du skal være mindst 140 cm. Husk praktisk fodtøj.

• Bridgewalking er ikke egnet for kørestolsbrugere og bevægelseshæmmede. For øvrige helbredsoplysninger se  www.bridgewalking.dk

• Af sikkerhedsmæssige årsager må man ikke medbringe løse genstande. Du får udleveret en heldragt, som du må tage med hjem bagefter.

Powered by Labrador CMS