Kom så med det!

Pape og Ellemann i brev til Mette Frederiksen: Udskriv valg nu

Udgivet Opdateret

Citathistorie: B.T.

Seks partiledere fra blå blok opfordrer i et brev Mette Frederiksen til at udskrive valg med det samme.

Det skriver B.T.

I brevet beskylder partilederne Mette Frederiksen for at føre valgkamp, imens regeringen er gået i stå.

- Vi kan konstatere, at regeringen kaldes ”magtfuldkommen” og ”egenrådig” af sit eget parlamentariske grundlag, som ikke længere har tillid til statsministeren, hvorfor regeringen ikke længere har et flertal bag sig i Folketinget, skriver partilederne.

Vigtige forhandlinger

I brevet understreger Jakob Ellemann-Jensen (V), Søren Pape Poulsen (K), Inger Støjberg (DD), Morten Messerschmidt (DF), Pernille Vermund (NB) og Alex Vanopslagh (LA), at det især er inflationen og problemerne i sundhedsvæsenet, som får blå blok til at kræve, at der bliver udskrevet valg.

- Vi har nogle vigtige forhandlinger om psykiatrien, som blev varslet for tre år siden, men først er kommet i gang her fem minutter i valgkamp uden, at der er nogen seriøs ramme på fx. økonomi at diskutere ud fra.

Jakob Ellemann-Jensen (V) og Søren Pape Poulsen (K) opfordrer statsminister Mette Frederiksen til at udskrive Folketingsvalg nu.
Jakob Ellemann-Jensen (V) og Søren Pape Poulsen (K) opfordrer statsminister Mette Frederiksen til at udskrive Folketingsvalg nu.

Ikke fordi vi fører

Over for B.T. afviser Venstre-formand Jakob Ellemann-Jensen, at brevet skulle have noget at gøre med, at blå blok i øjeblikket fører i meningsmålingerne.

- Det er ikke os, der har besluttet, at valget skal være nu. Det er Radikale Venstre. Det har ikke noget med meningsmålinger at gøre, men derimod at regeringen ikke tager forhandlingerne alvorligt, siger Jakob Ellemann-Jensen til B.T.

Ikke drilleri

De Konservatives Søren Pape Poulsen afviser, at brevet er politisk drilleri. Regeringen med Mette Frederiksen i spidsen er kørt fast, mener han.

- Hendes parlamentariske grundlag er væk 4. oktober, og hun er selv ude at føre valgkamp. Hver dag bliver der lagt billeder på Instagram af statsministeren, der er ude at føre valgkamp, mens hun beder sine ministre indkalde til alle mulige mærkelige forhandlingsmøder, siger han.

Useriøs kritik

Socialdemokratiets politiske ordfører, Rasmus Stoklund, kalder kritikken for useriøs.

- Det er velkendt, at forhandlingerne om psykiatrien blev udskudt på grund af corona. Inden man kunne påbegynde forhandlingerne, var der behov for at få lavet et grundigt stykke analysearbejde. Og det oplæg blev præsenteret og er nu grundlaget for forhandlingerne, siger han til B.T.

Rapporten om psykiatrien lå klar 13.januar 2022, og forhandlingerne gik i gang 31. august 2022.

Derudover kan Rasmus Stoklund ikke genkende kritikken af, at Mette Frederiksen skulle føre valgkamp.

- Jeg kan godt fornemme, at der er mange, der agerer, som om de er i valgkamp. Det synes jeg også, kritikken fra blå blok er udtryk for. Men de burde fokusere på at være med til at løse problemerne i stedet for at tænke i strategiske udmeldinger.

Powered by Labrador CMS