Kommentator: Uheldigt Hækkerup-farvel

Justitsminister Karen Hækkerup og beskæftigelsesminister Mette Frederiksen. Foto: JENS DRESLING/POLFOTO
Udgivet Opdateret

Hækkerups afgang er udtryk for, at der i S er svag tiltro til, at regeringen bliver genvalg, vurderer Helle Ib.

– Det er et meget uheldigt signal for regeringen.

Sådan siger politisk kommentator på Børsen Helle Ib, efter at det står klart, at justitsminister Karen Hækkerup (S) trækker sig fra posten for at blive direktør i Landbrug & Fødevarer.

– Det er helt indlysende for enhver, at det at have en skrap udlændinge- og retspolitik, er noget, der ligger især Socialdemokraterne på sinde, og det var en af årsagerne til, at Karen Hækkerup fik den her post.

– I Socialdemokraternes top har man haft en fornemmelse af, at hun var den rette til at stå i spidsen for det signal, der er vigtig at sende til danskerne for ikke at tabe et valg på spørgsmålet, siger hun.

– I lyset af det, er det uheldigt, at en meget markant skikkelse, der også er brændt igennem som kommunikator, smutter, siger Helle Ib til Ritzau.

Hun mener, at kvoten for rokader i regeringen for længst er brugt op, og dette giver statsminister Helle Thorning-Schmidt store kvaler.

– Man kan ikke lade være med at få den tanke, at der blandt Socialdemokraterne ikke er alt for stor tiltro til, at det kan lade sig gøre at vinde næste valg, tilføjer hun.

/ritzau/

Powered by Labrador CMS