Konge indlagt og sygemeldt

Den norske konge er onsdag blevet indlagt på Rigshospitalet i Oslo.

Udgivet Opdateret

På grund af svimmelhed er den norske Kong Harald blevet indlagt på Rigshospitalet i Oslo onsdag, oplyser Kongehuset i en pressemeddelelse.

Det fremgår her, at indlæggelsen skyldes svimmelhed, men der er for nuværende ikke fundet tegn på alvorlig sygdom. Det forventes, at kongen bliver udskrevet før weekenden.

I forbindelse med sygdommen er kongen sygemeldt i to uger, skriver det norske kongehus, der også tilføjer, at Hans Kongelige Højhed Kronprins Haakon skal regere i den periode.

Kong Harald er 82 år gammel.

Han var kort før jul også sygemeldt, fordi han var blevet ramt af en virus, der gjorde, at han skulle holde sig i ro. I den forbindelse måtte kongen overlade et statsråd til sin søn, kronprinsen.

Den norske konge har også tidligere i 2019 kæmpet med helbredet. Ved VM i sejlads blev kongen nemlig set med et bind på knæet, da han var steget om bord på en båd. Ved den lejlighed blev det bekræftet, at han døjede med knæet.

Kong Harald skulle tirsdag have deltaget i åbningen af Johan Sverdrup-oliefeltet sammen med den norske statsminister, Erna Solberg, og landets olie- og energiminister Sylvi Listhaug. Det aflyste han, fordi den seneste tid har været svær for det norske kongehus.

Kongens tidligere svigersøn, Ari Behn, begik selvmord juledag.

Powered by Labrador CMS