Konservative vil ikke frede dagpengene

Foto: Thomas Lekfeldt/Scanpix
Udgivet Opdateret

Søren Pape Poulsen vil ikke love, at der ikke kan blive skåret i dagpengene i næste valgperiode.

Mens Helle Thorning-Schmidt (S) og Lars Løkke Rasmussen (V) i søndagens TV-duel på DR1 gav håndslag på, at de ikke vil pille ved dagpengesatserne efter valget, er det en anderledes kontant Søren Pape Poulsen (K), der troner frem på Børsens mandagsforside og »åbner for at skære i dagpengene«.

Meldingen på forsiden er dog lidt hårdt sat op, siger de Konservatives formand selv og forsikrer om, at det ikke er en konservativ mission at skære i dagpengene.

»Vi er nødt til at kigge fordomsfrit på det her område, men det er ikke vores mission at skære i dagpengene,« siger Søren Pape Poulsen til Berlingske Nyhedsbureau.

Baggrunden for udmeldingen er, at nye tal fra Økonomi- og Indenrigsministeriet viser, at der for 35 procent af dagpengemodtagerne er et begrænset, økonomisk incitament til at tage et arbejde. Og det er uholdbart, mener Søren Pape Poulsen.

»Nu skal vi jo afvente og se, hvad dagpengekommissionen siger, men jeg håber, alle kan se, at det er helt uholdbart, hvis det er virkeligheden,« siger den konservative formand og folketingskandidat med henvisning til regeringens dagpengekommission, der skal komme med anbefalinger til en nytænkning af systemet senest i september.

Kan skæres ned i etaper

Pape peger nok en gang på en såkaldt trappemodel som en løsning på de kvaler, dagpengeområdet i øjeblikket giver.

Forrige sommer foreslog partiet for første gang modellen, der indebærer, at den ledige starter på en højere dagpengesats, der så gradvist sænkes i etaper. Efterfølgende kom Det Økonomiske Råd med en lignende anbefaling i efteråret, og forslaget ligger fortsat øverst i skuffen hos de Konservative.

»Det vil eksempelvis betyde, at hvis en metalarbejder mister sit job efter 20 år, så vil han få den samme ydelse de første måneder, inden det udjævnes og skæres i etaper,« siger Søren Pape Poulsen.

Den konservative formand accepterer, at de to statsministerkandidater med søndagens aftale har lagt sig fast på ikke at skære i ydelserne, men står det til Pape, bør fokus i højere grad være på det arbejdende folk i den resterende del af valgkampen.

»Jeg håber, fokus bliver på, hvordan vi får flest muligt i arbejde. Det handler meget lidt om det arbejdende folk og meget om, hvor høje ydelserne skal være,« siger Søren Pape Poulsen.

Powered by Labrador CMS