Kritisk fejl: Opdater din telefon nu

IT-eksperter advarer forbrugere om en farlig sikkerhedsbrist på telefoner.

Din telefon kan risikere at blive udnyttet. KLIK VIDERE OG SE, HVORDAN DU UNDGÅR DET. Foto: REUTERS/Lee Jae-Won
Din telefon kan risikere at blive udnyttet. KLIK VIDERE OG SE, HVORDAN DU UNDGÅR DET. Foto: REUTERS/Lee Jae-Won
Udgivet Opdateret

Telefonen glider op og ned af lommen i løbet af dagen for rigtig mange danskere.

Artiklen fortsætter under videoen.

De færreste af os skænker knapt sikkerheden på telefonen en tanke, når vi opdaterer styresystemet, downloader applikationer og lignende. Men det er måske en meget god idé at gøre.

Det er nemlig kommet frem, at særligt Android-brugere har fået en ny opdatering, som langt fra er så sikker, som den burde.

Det er sikkerhedsteamet Insinuator, der har fundet ud af, at hackere kan sprede farlige virusser og malware fra en telefon gennem en anden gennem Bluetooth-forbindelsen. Det skriver Express.

De enheder, der er mest udsatte, er dem, som har styresystemet Android 9.0 Pie og Android 8.0 Oreo. Google har placeret en kritisk vurdering på produkter, der bruger denne software.

Nu kan man måske tænke, om det virkelig rammer ens egen smartphone? Men der er rigtig god grund til at tjekke, da 38,7 procent af alle Android-telefoner og tablets bruger denne software.

Google er opmærksom på problemet, men nu er der altså en officiel advarsel ude, der opfordrer alle brugere til at tjekke om telefonen er opdateret til fulde.

I galleriet øverst kan du se, hvordan du afhjælper problemet.

Powered by Labrador CMS