Kritisk konservativ indstillet til eksklusion

Folkemødet 2015 Mads Holger Norgaard Madsen til Reporter for en dag.
Udgivet Opdateret

Det Konservative Folkepartis forretningsudvalg vil have Mads Holger smidt ud af partiet.

Det går ikke, at en profileret kandidat få dage op til et folketingsvalg beskriver sit eget parti som »en døende patient« – der i øvrigt »mangler intellektuel kapacitet«. Derfor har de Konservatives forretningsudvalg indstillet Mads Holger til eksklusion af partiet – under et år efter, at han meldte sig ind og blev folketingskandidat.

»Forretningsudvalget mener, at Mads Holger har bedrevet partiskadelig virksomhed i forbindelse med valgkampen – især lige op til valgdagen, hvor han beskrev de Konservative som »en døende patient med febervildelse«. Det er absolut ikke en udtalelse, som man kan acceptere i forretningsudvalget,« siger partisekretær Søren Vandsø til Berlingske Nyhedsbureau.

Sagde Mads Holger ikke bare det samme, som mange politiske kommentatorer også påpegede: At de Konservative stod over for et dårligt valg?

»Jo, men der er forskel på at være profileret kandidat til Folketinget og være kommentator på diverse medier. Han skal repræsentere partiet og er partiets ansigt udadtil,« siger Søren Vandsø.

Mener I med »partiskadelig virksomhed«, at Mads Holgers udtalelser har været en medvirkende årsag til jeres tilbagegang?

»Det vil jeg slet ikke spekulere i. Men jeg er sikker på, at det ikke har givet os flere stemmer, at der kommer intern kritik af partiet, som oven i købet bliver beskrevet som sygt,« siger partisekretæren.

Han ved ikke, hvordan Mads Holger stiller sig over for beslutningen, og det har fredag middag ikke været muligt at få en kommentar fra hovedpersonen selv.

Den endelige beslutning om Mads Holgers fremtid i Konservative vil blive truffet på et møde i hovedbestyrelsen torsdag i næste uge.

Ifølge Berlingske Research er det på baggrund af valgresultatet og mandatfordelingen samt placeringen på stemmesedlen overvejende sandsynligt, at Mads Holger ikke får et af de Konservatives seks sæder i Folketinget.

Powered by Labrador CMS