Kroatien hiver Danmark ned på jorden

Mario Pasalic blev matchvinder, da Kroatien vandt 1-0 over Danmark i Parken i Nations League

Det danske fodboldlandshold er kommet ned på jorden igen efter de imponerende udesejre over Frankrig og Østrig.

Fredag aften led Danmark et sjældent nederlag på eget græs, da Kroatien snuppede en 1-0-sejr på en scoring af Mario Pasalic midt i anden halvleg efter en uheldig dansk berøring lige inden scoringen.

Det var første og eneste gang i kampen, at kroaterne for alvor skød med skarpt mod Kasper Schmeichels mål.

Resten af afslutningerne var enten upræcise eller ikke specielt udfordrende for den danske keeper.

Joakim Mæhle og resten af det danske landshold tabte fredag for første gang i denne udgave af Nations League.

Danmarks afslutninger i den anden ende haltede tilsvarende, og de faldt ofte efter sekvenser, der næppe ville blive karakteriseret som store chancer.

Alligevel vil Kasper Hjulmand og co. formentlig mene, at kampbilledet burde have rakt til mindst det ene point mod VM-bødlen fra 2018.

Fik lov til at styre kampen

Første halvleg var ingen stor oplevelse.

Danmark fik lov til at styre kampen mod det delvist reserveprægede kroatiske hold, og kampbilledet virkede til at behage de afventende gæster fint.

Der skulle gå 40 minutter, før Dominik Livakovic blev tvunget på arbejde i det kroatiske bur, da han måtte dykke ned og redde Andreas Cornelius' forsøg på at dreje bolden over i det lange hjørne.

Livlig Mæhle

Tidligere i opgøret havde en livlig Joakim Mæhle været tæt på at score, men måtte se sit forsøg ende i sidenettet.

Fra anden halvlegs start kom de kroatiske midtbanestjerner Luka Modric og Mateo Kovacic på banen.

Det rykkede omgående kroaterne lidt længere frem på banen, gav gæsterne mere boldbesiddelse og optræk til chancer.

Der var dog også tilfældighed indblandet, da det lykkedes Kroatien at tage føringen.

Mellem benene

Et indlæg blev rettet af, og Pierre-Emile Højbjerg ramte derfor ikke bolden, som han ville.

I stedet styrede han den hen til Mario Pasalic, som tæt under mål sparkede den mellem benene på en fremstormende Kasper Schmeichel.

Efter det lidt uventede føringsmål overtog Danmark atter kontrollen og pressede på.

Det haltede dog stadig med at gøre chancerne store nok.

Offside

Det lykkedes for indskiftede Jonas Wind at få sparket bolden i nettet, så størstedelen af de 35.862 tilskuere brød ud i jubel, men målet blev omgående underkendt for offside.

VAR bekræftede linjedommerens vurdering.

Landsholdet får mulighed for oprejsning og revanche allerede på mandag, når Østrig gæster Parken i den sidste kamp inden sommerferien.