Kvinde dræbt: Hendes dankort misbrugt

Manden er blevet varetægtsfængslet i knap fire uger.

Udgivet Opdateret

I sin lejlighed i en mindre boligblok på Østerbro i København blev en 81-årig kvinde fredag fundet død.

En 26-årig mand er anholdt. Søndag formiddag er han blevet fremstillet i grundlovsforhør i Københavns dommervagt.

Manden er sigtet for manddrab og røveri af særlig farlig karakter.

Københavns Politi mener, at kvinden er blevet dræbt i sin lejlighed, som den 26-årige fik adgang til, efter at han havde franarret hende en nøgle.

Derefter forlod han angiveligt lejligheden med et visa dankort og et mastercard, som han efterfølgende foretog flere køb med.

Ifølge politiet skete drabet i tidsrummet mellem klokken 11 og 20.50 torsdag.

– Der er tale om en meget alvorlig sigtelse, og sigtede har ikke ønsket at udtale sig til politiet. Jeg ved derfor ikke, hvad der vil komme frem her i retten, sagde anklager Louise Nielsen inden retsmødet til Ekstra Bladet.

Den sigtede, der er af udenlandsk afstamning, kom ind ifølge avisen ind i dommervagten iført en blå T-shirt fra ‘Københavns Fængsler’, blå joggingbukser og et par af ‘fængslets sutter’.

Lukkede dørene

Det kom ikke frem under retsmødet, hvad politiet mener, der er sket i lejligheden i forbindelse med røveriet. Dommeren valgte nemlig – som begæret – at lukke dørene af hensyn til efterforskningen.

Det kom dog frem, at den 26-årig ikke erklærer sig skyldig.

Af hensyn til kvindens pårørende er der nedlagt navneforbud.

Det har ikke været muligt for Newsbreak.dk at få kontakt til Københavns Politi, men til Ekstra Bladet har vicepolitiinspektør Brian Belling tidligere udtalt, at drabet skete fredag:

– Det er meget begrænset, hvad jeg kan sige om sagen. Vi har en masse efterforskning i gang, siger Brian Belling til Ekstra Bladet.

Urolige pårørende

Det var pårørende til kvinden, som var bekymrede over ikke at kunne komme i kontakt med hende, der fredag kontaktede politiet. I lejligheden lå kvinden død.

Kvinden skal obduceres mandag.

Efterforskningsleder Brian Belling har til Ritzau oplyst, at politiet har en teori om, hvordan kvinden er død. Men den vil han ikke ud med endnu, da den ikke er bekræftet.

– Der var ligsyn i går (lørdag, red.), og der skal være obduktion senere i dag (søndag, red.). Af hensyn til efterforskningen kan jeg ikke sige mere lige nu, lyder det fra Brian Belling.

Det var pårørende til kvinden, der fredag kontaktede politiet. De var bekymrede over, at de ikke kunne komme i kontakt med hende. I lejligheden lå kvinden død.

Powered by Labrador CMS