Kvinde idømt meget hård dom for stalking af to mænd

Mandag blev der sat et foreløbigt punktum i en omfattende sag fra Nordjylland.

En 44-årig kvinde er mandag blevet idømt en behandlingsdom for stalking af to mænd. Foto: Colourbox.
Udgivet Opdateret

Mandag blev en 44-årig kvinde idømt en behandlingsdom for at have stalket sin eksmand og en mand, fra sin omgangskreds.

Det oplyser anklager i sagen, Bjørn Fogh fra Nordjyllands Politi til Nordjyske.dk.

I marts 2016 havde hun 48 sager over hovedet. I juni samme år, hvor hun endelig var blevet løsladt efter de nævnte sager, gik det galt igen: På blot en uge havde hun indkasseret yderligere 14 sager.

Det var her retssagen mod hende gik igang, og da anklagemyndigheden ikke mente, man ville have held med at opretholde varetægtsfængslingen blev hun i den sammenhæng løsladt.

– Men der var vi nok lidt hurtige på aftrækkeren, sagde anklager Bjørn Fogh fra Nordjyllands Politi, der også er anklager i retssagen mod den 44-årige, dengang til TV 2 Nord.

Flere domme

Dommen blev dengang tre måneders betinget fængsel. Blot to uger forinden fik hun yderligere 50 dages betinget fængsel.

Mandag eftermiddag blev der altså sat et foreløbigt sidste punktum sat i sagen.

Idømt behandlingsdom

Efter tre varetægtsfængslinger og fire retssager blev den 44-årige kvinde denne gang altså idømt en behandlingsdom. Det oplyser anklager i sagen, Bjørn Fogh fra Nordjyllands Politi.

– Kvinden har tidligt fået tilhold mod at kontakte nogen af de to mænd, men selv om hun har siddet varetægtsfængslet i lange perioder, har hun alligevel nået at overtræde sine tilhold cirka 120 gange siden juli. Hver gang har vi fået kvinden mentalundersøgt, men selv om hendes opførsel har været påfaldende, har ingen læger kunnet sætte en diagnose på. Ikke før nu i hvert fald, siger Bjørn Fogh.

Erklæret sindssyg

Hvad er stalking?

* Definitionen på stalking er en kombination af adfærd og hændelser, der påføres et andet menneske, og som af den udsatte opleves som gentagne, påtrængende og uønsket kontakt og kommunikation.

* Stalking kan både handle om fysisk forfølgelse og for eksempel gentagne telefonopkald, sms’er og beskeder på sociale medier.

* Hver for sig kan hver enkelt handling ofte virke uskyldig og harmløs, men set i en sammenhæng, og set i forhold til stalkeren og den udsattes relation og historie, kan aktiviteterne opleves som frygtskabende, indtrængende og forstyrrende på offeret.

* Næsten to tredjedele af ofre for stalking er kvinder.

* Ifølge Justitsministeriets forskningskontor rammes 100.000-130.000 mennesker årligt af stalking.

Kilde: Dansk Stalking Center

Denne gang er den 44-årige kvinde blevet erklæret sindssyg i forbindelse med den omfattende stalking, og det har altså betydet, at hun nu kan behandles på en psykiatrisk afdeling. Først når en læge vurderer, at hun ikke længere vil falde tilbage i sine mønstre med at sende sms’er og Facebook-beskeder og dukke op på de to mænds adresser, vil hun blive lukket ud igen, skriver Nordjyske.dk.

Powered by Labrador CMS