Læger og sygeplejersker glædes over fusion

Newspaq
Udgivet Opdateret

Planen om en fusion mellem KL og Danske Regioner modtages positivt af Lægeforeningen og Dansk Sygeplejeråd.

Det kan skabe bedre sammenhæng i det danske sundhedsvæsen, hvis planen om en fusion mellem Kommunernes Landsforening og Danske Regioner bliver en realitet.

Det mener både Lægeforeningen og Dansk Sygeplejeråd.

– Det er et signal, som peger fremad mod større sammenhæng i sundhedsvæsnet, erklærer Lægeforeningens formand, Mads Koch Hansen, i en pressemeddelelse, og uddyber:

– Der er et stort behov for et bedre samarbejde på tværs, hvis sundhedsvæsnet skal give de ældre medicinske patienter bedre forhold, komme overbelægning til livs og sikre den rette genoptræning i de kommende år.

Regionerne står for driften af landets sygehuse, mens kommunerne har ansvaret for en væsentlig del af pleje- og forebyggelsesindsatsen.

Og lægerne ser optimistisk på udsigterne for fusionens betydning for sundhedsvæsnet.

– Et voksende antal ældre og kronisk syge skal have behandling i de kommende år. Samtidig bliver sygehusene mere specialiserende.

– Derfor er der et stort behov for, at kommunerne styrker behandling og pleje tæt på borgerne, og det vil de have bedre muligheder for, argumenterer Mads Koch Hansen.

Hos Dansk Sygeplejeråd oplever man, at det nuværende samarbejde betyder, at mange patienter “lander mellem to stole”.

– I dag mangler der i den grad sammenhæng mellem det kommunale sundhedsvæsen og det regionale, konstaterer formand Grete Christensen og tilføjer:

– Vi ser eksempelvis færdigbehandlede patienter, der ligger på hospitalerne, fordi kommunerne ikke har ressourcer til viderebehandling.

– Og vi oplever patienter, der efter udskrivelse får forkert medicin eller behandling, fordi kommunikationen mellem kommune og sygehus har været mangelfuld.

Grete Christensen vil dog ikke hæve armene for højt, før hun kender den endelige konstellation efter en eventuel fusion.

/ritzau/

Powered by Labrador CMS