Landbruget bakker op om listeria-indsats

Erhvervsorganisationen Landbrug & Fødevarer bakker op om de initiativer, fødevareminister Dan Jørgensen (S) har iværksat som følge af listeria-udbruddet, der menes at have kostet 12 menneskeliv. Foto: Vitas Foto: Vitas/Colourbox
Udgivet Opdateret

Erhvervsorganisationen Landbrug & Fødevarer støtter fødevareminister Dan Jørgensens initiativer mod listeria.

Landbrug & Fødevarer bakker op om de initiativer, som fødevareminister Dan Jørgensen (S) har sat i søen som følge af listeria-udbruddet fra virksomheden Jørn A. Rullepølser, der kan have kostet 12 mennesker livet.

Dan Jørgensen iværksætter et kritisk eftersyn af hele den danske listeria-indsats, som blandt andet vil inddrage uvildige eksperter fra Danmark og udlandet.

Derudover vil myndighedskontrollen ude i virksomhederne blive skærpet med flere kontroller til følge.

– Fødevaresikkerheden på de danske fødevarevirksomheden har højeste prioritet og har generelt et meget højt niveau, siger Søren Gade administrerende direktør, i Landbrug & Fødevarer, i en pressemeddelelse.

– Når det så viser sig, at det alligevel i en enkelt virksomhed har vist sig ikke at være tilstrækkeligt, så er vi nødt til at få det undersøgt grundigt. Dan Jørgensen har derfor vores fulde støtte til de initiativer, han nu har sat i gang, siger Søren Gade.

Søren Gade siger dog samtidig, at der er en høj fødevaresikkerhed i Danmark, som er både grundig og effektiv i forhold til andre lande.

Det gælder både i forhold til virksomhedernes egenkontrol af fødevarer, men også selve myndighedskontrollen. Begge dele nyder ifølge Landbrug & Fødevarer “bred international anerkendelse”.

– Vores høje fødevaresikkerhed er af allerstørste betydning, når vi skal sælge vores fødevarer på eksportmarkederne. Og for de danske forbrugere er det jo også en selvfølge, at fødevaresikkerheden er i top, siger Søren Gade.

– Det er netop den høje grad af egenkontrol og ansvarsfølelse i virksomhederne, der er nøglen til denne succes, fortsætter han.

/ritzau/

Powered by Labrador CMS