Landmand kom til at rykke landegrænse

Med et var et land blevet mindre og et andet større

Byen Erquelinnes blev større, da en landmand flyttede en grænsesten i nærheden af byen og dermed gjorde Frankrig tilsvarende mindre. Foto: Jean-Pol GRANDMONT/Wikimedia Commons.
Udgivet Opdateret

En fransk landmand har angiveligt, ved en fejl, flyttet grænsen mellem Frankrig og Belgien og dermed gjort Frankrig mindre og Belgien større. Det skriver blandt andet The Guardian og BBC.

Når den slags kan ske, er det fordi, grænsen mellem de to lande ved den belgiske by Erquelinnes er markeret med en sten, der har stået på samme sted i 200 år.

En amatørhistoriker opdagede under en gåtur i april at stenen, der blev rejst i 1819, er blevet flyttet 2,29 meter, og det viste sig efterfølgende, at landmanden åbenbart flyttede stenen, fordi den stod i vejen for hans traktor.

En glad og en trist borgmester

David Lavaux er borgmester i Erquelinnes, og han siger til fransk TV, at byen ingen interesse har i at blive større på bekostning af Frankrig, selvom han selvfølgelig var glad for den ekstra jord, bysbørnene pludselig havde fået at boltre sig på.

– Jeg var glad. Min by var blevet større. Men borgmesteren i Bousignies-sur-Roc var ikke enig siger David Lavaux med henvisning til den franske naboby, der med et blev mindre, da den franske landmand flyttede på stenen.

Vil undgå grænsekrig

David Lavaux siger derudover, at sagen kan løses mindeligt, hvis ellers den franske landmand flytter stenen tilbage på sin rette plads. Hvis det ikke sker, kan det belgiske udenrigsministerium i teorien blive bedt om at kigge på sagen, men den belgiske borgmesters franske kollega, Aurélie Welonek, der er borgmester i Bousignies-sur-Roc, mener ikke, at det bliver nødvendigt.

– Vi kan godt nok undgå en ny grænsekrig, siger Aurélie Welonek ifølge The Guardian, til mediet La Voix du Nord.

Powered by Labrador CMS