Langt færre familier smides på gaden

Foto: Rafael Ben-Ari/Scanpix
Udgivet Opdateret

Færre og færre familier sættes på gaden, fordi de ikke kan betale deres husleje. Det viser helt nye tal fra Domstolsstyrelsen.

I 2014 var der 3.184 udsættelser, som sagerne kaldes, og det er knap ti procent færre end i 2013. Siden 2011 er antallet af udsættelser faldet med 28 procent, og den udvikling glæder boligminister Carsten Hansen (S).

»Det er rigtig gode tal, men det er langt mere end tal. Det er frem for alt mennesker, der undgår at blive sat på gaden. Helt præcist er det lykkedes at forhindre 323 familier i at miste deres hjem i 2014 i forhold til året før,« siger han.

Han mener, at udviklingen især skyldes en række af regeringens initiativer. Blandt andet peger han på, at der er afsat flere penge til gældsrådgivning samtidig med, at lejeloven er blevet ændret, så huslejen betales samme dag, som lejerne får deres indkomst udbetalt.

Carsten Hansen mener dog, at en række kommuner fortsat kan gøre mere på området og henviser til en ny rapport fra Ankestyrelsen, der viser, at der er stor forskel på kommunernes indsatser.

»Det er helt afgørende med en hurtig reaktion fra kommunernes side, når folk er ved at blive sat ud. Derfor har jeg også netop på baggrund af Ankestyrelsens rapport sendt et brev til alle kommunerne med en opfordring om at sætte ekstra fokus på området. Vi kan se, at det virker i de kommuner, der gør en ekstra indsats,« siger han.

Carsten Hansen tror samtidig på, at det er muligt at bringe antallet af udsættelser endnu længere ned.

»Ja, det tror jeg. Det er en mærkesag for regeringen og for mig at få det her tal ned,« siger han.

Powered by Labrador CMS