Lars lånte fremmed mand sin bil: Det viste sig at være en stor fejl

Lars Varding har fået stjålet sin bil, men forsikringsselskabet vil ikke dække tyveriet, fordi han selv gav tyven nøglerne.

Udgivet Opdateret

Et par dage før jul blev ægteparret Lars og Bodil Varding fra Jelling-egnen en bil fattigere, og Lars Vardings tillid til andre mennesker led et alvorligt knæk.

– Jeg tror på det gode i mennesker fra start af, og det er bundnaivt, har jeg fundet ud af. Men jeg synes, det er træls at komme til den konklusion, siger Lars Varding til Newsbreak.dk om sagen, hvor en bilkøber snød ægteparret og stak af med deres hvide Peugeot 107.

56-årige Lars Varding, der arbejder som fysioterapeut, fortæller, at ægteparret skulle sælge bilen, da hans kone havde fået et nyt job med firmabil.

Gave til sønnike

Efter den havde været sat til salg i et godt stykke tid, ringede en mand, som var meget interesseret, og aftalte at komme for at se på bilen. Da han ankom, brugte han en halv time på at gennemgå bilen og tale med Lars og Bodil Varding.

– Så står han og fortæller en lang historie, om at han havde en søn, som var fyldt 18, og som havde været ude i noget skidt, men var kommet på ret køl igen. Så han ville gerne belønne ham med at forære ham en bil, når han blev 18. Det var også noget med, at hans kone havde købt et stort rødt bånd, som skulle bruges til at pakke den ind, fortæller Lars Varding.

– Det, jeg så kan se nu, er jo, at det var helt indstuderet, tilføjer han.

Lars Varding fortæller, at det hele virkede helt normalt, så ægteparret følte ingen grund til at være mistænksom eller “oppe på dupperne”. De lod derfor også manden køre en lille prøvetur ind til Jelling og tilbage igen.

– Da han bakker ud af indkørslen, så slår det mig: Skulle jeg køre med? Men jeg slår det hen igen, for jeg havde stået og snakket med ham i en halv times tid, og han virkede helt fin, siger Lars Varding.

Prøvetur trak ud

Prøveturen til Jelling trak dog noget ud, og manden er stadig ikke vendt tilbage med bilen her flere uger senere.

– Jeg er frygtelig ked af, at blive bragt i den situation, at vi har mistet bilen uden at kunne få penge for den. Men samtidig er jeg også ked af, at min tillid til at handle med folk har fået en ordentlig ridse. Det er super ærgerligt, at det er sådan, det spænder af. Frækhed i det her omfang belønnes jo åbenbart, siger Lars Varding.

Ægteparrets bilforsikring dækker ikke, da de selv har overdraget bilen, og derfor er der ikke som sådan tale om tyveri, men bedrageri, som ikke er omfattet af forsikringen. Sagen er meldt til politiet, og derudover har Lars Varding forsøgt at efterlyse bilen og “køberen” i et opslag på Facebook. Opslaget har dog ikke givet noget resultat endnu, og Lars Varding har indstillet sig på, at han aldrig kommer til at se bilen igen.

Han fortryder nu, at han ikke kørte med eller sørgede for at se noget identifikation før prøveturen. Samtidig ærgrer han sig over, at være så meget på vagt, når man sælger bil.

– Jeg tror ikke, at jeg vil sælge privat igen. Jeg vil gøre det ved en forhandler i stedet for.

Powered by Labrador CMS