Legoland arrangerer “Vild med Vind”

Foto: Elo Christoffersen (Arkivfoto).
Udgivet Opdateret

Hvad er vind for en størrelse, hvor mange tramp i pedalerne skal der til for at få dynamolygten til at lyse og hvordan bygger man egentlig en havmølle? Det og meget mere kan man blive klogere på, når Legoland blæser liv i eventen Vild med Vind den 4. oktober.

Siden 2008 har man kunnet følge energiens rejse fra havets bund til forbrugeren gennem flotte LEGO animerede modeller i Miniland området ’Energien i Danmark’ i Legoland. Nu udvider parken den lærerige udstilling med en decideret event: Vild med Vind, hvor børn og voksne kan lære om vind og energi og prøve kræfter med en masse vind-vittige aktiviteter i børnehøjde.

Børnene kan blandt andet udfordre deres forældre i, hvem der er hurtigst til at trampe lys i pæren, eller kaste sig over den store vindudfordring og gætte, hvor kraftigt vinden blæser.

– I Legoland går leg og læring hånd i hånd. Med eventen ønsker vi netop at skabe en sjov dag, hvor børnene gennem leg og en masse spændende aktiviteter kan få en bedre forståelse for, hvordan havvindens enorme kræfter kan bruges til blandt andet at lave strøm i hjemmet, siger direktør i parken, Christian Woller.

Skøre eksperimenter med Kåre fra Store Nørd

Børnene kan også glæde sig til at opleve Kåre fra DR’s Store Nørd i aktion. Med sine skrupskøre eksperimenter og finurlige forsøg vil han blande leg og læring på en måde, der giver enhver lille videnskabsmand lyst til at eksperimentere videre hjemme i stuen – og også de voksne kan risikere at lære noget, når det sprutter med ild og høje brag fra eventscenen.

I løbet af dagen vil der også være et væld af aktiviteter og sjove konkurrencer på eventpladsen, der i dagens anledning er udsmykket med kæmpeballoner på 160 cm i diameter og tre meter høje havmøller på scenen. Gæsterne kan blandt andet bygge deres egne havmøller af LEGO klodser eller deltage i den store Vild med Vind quiz. Og så vil der blive delt mere end 10.000 små vindmøller ud til gæsterne, som de kan lade snurre derhjemme i haven eller på altanen, når vinden rigtig suser.

Vild med Vind eventen arrangeres i et tæt samarbejde med parkens samarbejdspartnere DONG Energy, A2SEA og Siemens Wind Power, der også vil være til stede på pladsen – klar til at svare på spørgsmål som hvordan bygger man en havmølle, hvordan virker den og hvordan opfører man den midt ude på havet?

Vild med Vind blæser derudaf den 4. oktober på eventpladsen i Legoland fra klokken 11-16.

Powered by Labrador CMS