Letbane står stille: Vinteren er åbenbart stadig kold

Der kører fredag morgen ingen letbanetog på strækningen mellem Odder og Mårslet på grund af frost.

Udgivet Opdateret

Frostgrader driller fredag morgen letbanen i Aarhus, skriver Midttrafik på sin hjemmeside fredag morgen.

Der kører således ingen letbanetog på strækningen mellem Odder og Mårslet fredag morgen. Der bliver indsat erstatningsbusser.

– Der er kørt testkørsler i nat, men nu har det udviklet sig, så frosten desværre ikke kan holdes væk fra køreledningerne, skriver Midttrafik på Facebook.

På hjemmesiden kan man følge udviklingen omkring letbanens køreplaner. Teknik medfører desuden, at de aktuelle problemer ikke kan vises i eksempelvis Rejseplanen.

Frost … om vinteren?

Letbanens problemer med frostvejret begyndte allerede tirsdag. Både tirsdag og onsdag blev flere afgange nemlig aflyst på grund af frost på køreledningerne.

Det har skabt stor forundring, at den smule frost, der indtil videre har været i år, allerede har skabt udfordringer for letbanens drift.

– Når det bliver koldt, kører vi nogle gange iskørsler om natten. Det betyder, at vi ligger og kører for at fjerne isen fra køreledningerne, sagde direktør for letbanen Michael Borre tirsdag til TV2 Østjylland.

– Men selvom vi kører om natten, er vi ikke overbeviste, om det hjælper på køreledningerne. Vi har købt noget materiel, der skal fjerne isen, men det kommer først hjem til januar, lød det videre.

Selv samme direktør har til Lokalavisen Aarhus indrømmet, at ingen faktisk forlods har tænkt over, at det er koldt, når det bliver senefterår og vinter i Danmark.

Krise

Siden har folkene bag Letbanen holdt et krisemøde om problemerne, og i første omgang er løsningen at indsætte erstatningsbusser, når afgange må aflyses.

Letbanen kører på strækningen Odder-Aarhus-Grenaa.

Letbanen i Aarhus kørte første gang med passagerer i slutningen af 2017. Den sidste strækning af letbanen – til Grenaa – blev åbnet i april i år.

Den samlede pris for letbanen er løbet op i omkring fire milliarder kroner.

Aarhus Letbane er ejet af Aarhus Kommune og Region Midtjylland.

Powered by Labrador CMS