Lider du af denne sygdom, bør du passe på dette filmhit

Nu kræver forening, at der indsættes en advarsel.

Flere amerikanere har fået alvorlige anfald efter at have set kæmpe filmhit. Foto: Scanpix
Flere amerikanere har fået alvorlige anfald efter at have set kæmpe filmhit. Foto: Scanpix
Udgivet Opdateret

Når filmen De Utrolige 2 får premiere i Danmark til august, så kan der meget vel være inkluderet en helt særlig advarsel. I producenten Disneys hjemland USA er der nemlig i øjeblikket stor opstand. Filmen har allerede haft premiere der, og nu kræver en forening, at advarslen bliver en fast del af filmen, skriver CBS News.

Årsagen er de mange blinkende effekter og kraftigt lysende scener i animationsfilmen, der er udråbt til at være et gigantisk hit. I løbet af den første weekend i de amerikanske biografer slog den rekorden for mest sete animationsfilm i historien. Det er en længe ventet opfølger til De Utrolige fra 2004.

En ting stod dog i skyggen for den store bedrift. Twitter og andre sociale medier begyndte at flyde over med beskeder fra folk, der efter eget udsagn havde fået epileptiske anfald, mens de sad i biografen. Det fik amerikanske Epilepsiforeningen til at reagere.

“For at undgå alvorlige medicinske hændelser anmoder Epilepsiforeningen om, at Disney/Pixar vedhæfter en advarsel på alle sine digitale versioner, relevante websteder og sociale medier, at der i De Utrolige 2 indgår blinkende lys og stroboskoplys, der kan påvirke mennesker med forhøjet risiko for epileptiske anfald og migræne”, skrev foreningen i en pressemeddelelse.

CBS News har ikke haft held til at få kommentarer fra Disney eller Pixar, men det rygtes, at flere biografer på eget initiativ har sat skilte op med advarsler.

Det anslås, at 65 millioner mennesker verden over lider af epilepsi.

Powered by Labrador CMS